Rodenburg spekkoper na heerlijke middag in De Knipe

HEERENVEEN/LEEK – Vandaag stond voor Rodenburg 1 de uitwedstrijd tegen Kinea 1 op het programma. Op zaterdag bleek al dat Noordenveld voor een klein stuntje had gezorgd door te winnen van Zkc. Echter werd er op gehamerd door coach Akkerman dat Rodenburg pas wat aan dat puntverlies van Zkc zou hebben als het vandaag zelf de punten mee naar Leek neemt.

Met die woorden in het achterhoofd begon Rodenburg toch te slap aan de wedstrijd. Het begin ging gelijk op en geen van beide ploegen kon een gaatje slaan. Bij een stand van 3-3 was het Rodenburg dat het eerste verschil kon maken en op 2 doelpunten voorsprong kwam. Na een time-out van Rodenburg gingen de neuzen weer dezelfde kant op en kwamen ze beter in het spel. Uiteindelijk wist Rodenburg de voorsprong uit te bouwen naar 7-11 in de rust.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijk i gezet en Rodenburg kwam messcherp uit de kleedkamer. Kinea kon in deze fase nog heel even aanhaken maar nadat Rodenburg de voorsprong had uitgebouwd naar 6 doelpunten was het genieten geblazen voor de toeschouwers. In het heerlijke najaarszonnetje werd er door Rodenburg goeie aanvallen neergezet en werd het publiek nog getrakteerd op een aantal toverdoelpunten. Uiteindelijk werd de eindstand door Kinea bepaald op 16-27. Al met al een prima wedstrijd aan Rodenburgs zijde en door het verlies van Zkc zijn er weer drie koplopers in de 2e klasse A.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma maar op zaterdag (let op!) 27 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Noordenveld op het programma. Er zijn nog kaarten…