OWK verliest derby van Nic

OOSTWOLD – Zondag 14 oktober stond er een mooi affiche op het programma in het overgangsklasse korfbal.  Nic uit Groningen komt op bezoek in Oostwold om de strijd aan te gaan met OWK.

Een echte Groningse derby waarbij beide ploegen voorafgaand aan de wedstrijd op 4 punten uit 5 wedstrijden staan. De belangen zijn dus groot, na de winst van vorige week in Den Haag is er alle vertrouwen dat het vandaag nogmaals zou lukken.

De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en komt op een snelle 1-0 voorsprong. Nadat Nic de gelijkmaker raak schiet is het tot 4-4 een gelijkopgaande strijd. Vanaf dat moment zijn het de gasten die het heft in handen nemen en uitlopen naar 4-7. Aanvallend stokt het bij de Cinx formatie uit Oostwold, kansen genoeg maar de afronding ontbreekt. Daar bovenop worden verdedigend niet de juiste keuzes gemaakt waardoor de rood-witten de grip kwijtraken. Met 6-9 op het scorebord wordt de kleedkamer opgezocht.  De ontevredenheid over het optreden van de ploeg is zowel bij coach JH Mulder als bij de ploeg merkbaar. De opdracht voor de tweede helft is dan ook om er een stapje bij te doen en de gemaakte afspraken na te komen.

Het blijft echter ook de tweede helft moeizaam verlopen bij de Oostwolmers, het is Nic die gelijk de score opent en na tien minuten in de tweede helft een gat van vijf doelpunten weet te slaan, 8-13.

Dit lijkt een omslagpunt te zijn voor de hoofdmacht van OWK, de strijdlust komt naar boven en langzaamaan kruipt de ploeg dichterbij. Op een stand van 12-14 is alle hoop op een goede afloop terug en als dan ook de 13-14 op het scorebord verschijnt, denkt menigeen dat het een typisch gevalletje ‘erop en erover’ in de maak is. Helaas lukte het niet om de gelijkmaker te scoren en op zoek naar balbezit schieten de gasten uit Groningen dan de beslissende 13-15 binnen.

Een zuur verlies voor OWK, dat in de laatste twee veldwedstrijden alle zeilen zal moeten bijzetten om met een goed gevoel en een betere positie op de ranglijst de zaalcompetitie in te gaan.

Volgende week wacht Antilopen in Leusden. OWK zal weer hard aan de slag gaan komende week om de twee punten dan mee naar huis te nemen.