Rodenburg boekt zakelijke overwinning in Dwingelooooooo

DWINGELOO/LEEK – Zondag 3 februari mocht Rodenburg 1 afreizen naar het prachtige Dwingeloo voor een wedstrijd tegen Koru 1. Het zonnetje scheen, de reis verliep voorspoedig en Rodenburg had vorige week de weg omhoog weer ingeslagen met een overwinning op SIOS 1 dus niets stond een lekkere middag in de weg. Van onderschatting mocht echter geen sprake zijn want Koru is al vaker dit seizoen, zeker thuis, een stugge tegenstander gebleken.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee luidt het gezegde maar Rodenburg kende dit gezegde  wellicht niet.. Koru begon namelijk scherp en pakte meteen een 2-0 voorsprong. Rodenburg was in deze fase te slap en liet zich de kaas van het spreekwoordelijke brood eten.  Ondanks dat het leek te ontbreken aan inzet, en toch ook wat pech in de afronding, wist Rodenburg aan te haken en ook meteen de voorsprong te pakken. Vijf minuten voor de rust was het inmiddels 4-8 en uiteindelijk werd er gerust met een 5-9 ruststand.

In de rust werd benadrukt waar vandaag als team de winst viel te behalen en dat de gemaakte afspraken ook moeten worden nagekomen omdat het anders nog een bijzonder lastige middag zou gaan worden. Het spel van Rodenburg werd in de tweede helft stukken beter maar het Koru bleef toch steeds op het vinkentouw. Via 6-10 wist Rodenburg uiteindelijk uit te lopen naar een 7-15 stand met nog een kwartiertje op de klok. Het verzet van Koru leek hiermee gebroken en uiteindelijk kon Rodenburg de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen waarna de scheidsrechter de wedstrijd met een stand van 14-23 richting de geschiedenisboeken floot. Twee punten mee in de tas richting Leek en op naar volgende week.

Rodenburg 2 mocht het opnemen tegen Wêz Handich/DOW 4. Waar het de vorige keer eenvoudig was voor Wêz Handich, was dat vandaag niet het geval. Rodenburg had het strijdplan klaarliggen en wist zich hier goed aan te houden. De sterke schutters moesten uitgeschakeld worden en aanvallend geduldig het eigen spel spelen. Rodenburg had de verdediging goed op slot en er werd aanvallend goed gespeeld.

Rodenburg 2 won terecht deze wedstrijd met 12-16. Hiermee pakken zij belangrijke punten om zichzelf veilig te spelen. Ze zijn er nog niet, volgende week staat er net zo’n belangrijke wedstrijd tegen Kinea 2 op het programma 13.15 in de Rodenburghal.  Aansluitend neemt Rodenburg 1 het op tegen Kinea 1. Beide teams hopen op veel support!