Schaakclub Leek bruist van activiteiten

LEEK – De jaarkalender van de schaakclub Leek en omgeving staat ook in het seizoen 2019-2020 weer bol van activiteiten. Nieuw dit seizoen zijn de schaaklessen voor volwassenen van 13 september tot en met 11 oktober 2019.

Deze schaaklessen zijn reeds volgeboekt, maar bij veel extra aanmeldingen wordt de cursus later in het seizoen opnieuw aangeboden. Volwassenen die een redelijk partijtje kunnen schaken of eens tegen clubschakers willen spelen, kunnen vrijblijvend drie keer meedoen aan de interne competitie op de vrijdagavond vanaf 19.45 uur in De Balkhoeve. De andere schakers bij de club zijn ook graag bereid om belangstellenden de tips en trucs van het schaken te leren.

Kinderen kunnen om 18.30 uur langs komen om een keer mee te doen om te kijken of schaken voor hen een leuke sport (spel) is. Het schaakseizoen begint zowel voor de jeugd als de volwassenen op vrijdag 6 september 2019. Naast de interne competitie tussen de leden, doen twee clubteams mee aan de NOSBO-competitie, zijn er rapidschaakavonden, een snelschaakkampioenschap, het Drie Provinciën Gongschaaktoernooi, en training- en thema-avonden voor de eigen leden.

De schaakclub Leek en de schaakclub Roden bieden elkaars leden de gelegenheid om mee te doen aan bepaalde wedstrijden. Het Basisschoolschaakkampioenschap van Het Westerkwartier wordt gespeeld op zaterdag 8 februari 2020 op een nader te bepalen locatie.

   
Back to top button