Sparta maakt het zichzelf lastig tijdens eerste wedstrijd van 2020

LEEK – Afgelopen zaterdag speelde Zoutman-formatie, in de eerste wedstrijd van 2020, tegen Westergo uit Bolsward. Sparta opende sterk en stond vlot op een 5-0 voorsprong. Daarna scoorden de gasten, spelend in het geel, drie afstandsschoten op rij. De rest van de eerste helft werd er om en om gescoord en werd er bij 10-6 gerust.

In de rust was het zaak rustig door te gaan en de juiste afspraken te maken en deze dan ook na te komen. Na rust was het wederom Sparta dat de score opende, maar Sparta kon niet doordrukken. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en Westergo kwam langzaam dichterbij. De Friezen kwamen zelfs twee keer op voorsprong (14-15 en 15-16). Gelukkig stonden de sterkhouders bij Sparta op dat moment op en werd de achterstond omgebogen in een 18-16 voorsprong. Het werd nog even spannend nadat Westergo een strafworp benutte, maar daarna vloot scheidsrechter Kortstra af en bleven de punten in Leek.

Zaterdag 18 januari speelt Sparta wederom een thuiswedstrijd. DTL uit Hantum komt dan op bezoek in de Rodenburghal. Deze wedstrijd start om 20.00 uur!