LEEK – Op zondag 8 maart om 14.30 uur speelt Theatergroep Aardappel de korte voorstelling ‘Moeders en Dochters’ in Grandcafé Borg Nienoord. 

Moeders en Dochters is een voorstelling over de bijzondere en tijdloze band tussen twee mensen, een band die je nooit gekozen hebt maar die zo sterk is dat je er niet onderuit kunt.

De tekst is een bewerking van de originele toneeltekst ‘Fathers and Sons’ van de Canadese toneelschrijver Don Hannah. Regisseur Marianne Hoekstra heeft de tekst zo omgezet dat de hij-figuren vervangen zijn door zij-figuren. De uitgesproken tekst is hetzelfde gebleven.

Spreken mannen en vrouwen wel dezelfde taal? Is hun rol vastgelegd in gender of hangt dat van het individu en zijn of haar context af? Een actueel thema in onze maatschappij waar steeds meer vrouwen werken en mannen een grotere rol spelen in de opvoeding.

Maar de belangrijkste pijler van het stuk is de band tussen moeder en dochter en de invloed die deze heeft op ieders leven; is deze anders dan tussen vaders en zonen? De voorstelling wordt gespeeld in een kleine, intieme huiselijke setting.

TG Aardappel is een gloednieuw theatergezelschap in Groningen. Ze maakt voorstellingen in Groningen en omgeving, met wisselende acteurs en onder vaste regie van Marianne Hoekstra. Marianne heeft een voorkeur voor intiem theater dat vragen stelt over onze relatie tot onszelf en elkaar. De zoektocht in het maakproces met de spelers en het nagesprek met het publiek zijn belangrijke componenten.

Kaarten zijn verkrijgbaar via vanplan.nl of bij Grandcafé Borg Nienoord voor € 7,50 (excl. servicekosten) incl. een drankje.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com