LANDELIJK – De schuldeisers van de HEMA hebben een akkoord gesloten over de schulden van het bedrijf. Een groot deel van de bedrijfsschuld wordt omgezet in aandelen, meldt NOS.

De totale schuld zal dalen van 750 miljoen euro naar 300 miljoen euro. De groep obligatiehouders krijgt alle aandelen van HEMA B.V. in handen en wordt hiermee volledig eigenaar van het bedrijf. De nieuwe eigenaren gaan daarna bekijken hoe het verder moet. Aangenomen wordt dat HEMA wordt doorverkocht.

Topman Tjeerd Jegen noemt de overeenkomst een belangrijke stap op weg naar een financieel gezonde HEMA. De overname is cruciaal voor het voortbestaan van de winkelketen, die al sinds 2014 kampte met een zware schuldenlast. “We worden weer een gezond financieel bedrijf met ruimte om te investeren”, zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

Snelle oplossing noodzakelijk
In 2018 werd HEMA werd overgenomen door investeerder Marcel Boekhoorn. Hij slaagde er gisteren niet in een akkoord met de schuldeisers te bereiken.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com