WESTERKWARTIER – Het is momenteel zo warm dat het asfalt zacht kan worden en kan beschadigen door de vele (vracht)auto’s. Om dat te voorkomen wordt er op verschillende wegen in de gemeente met zout gestrooid.

Het zout zou voorkomen dat het asfalt gaat plakken. Door de hitte wordt op een aantal wegen in de gemeente de bovenlaag vloeibaar. Het spul blijft aan banden van auto’s plakken, waardoor er schade aan de weg ontstaat. Ook de banden zelf hebben eronder te lijden.

Vocht
Zout trekt vocht aan, waardoor het asfalt afkoelt en het asfalt minder snel gaat plakken. Hierdoor blijft het beter intact.

Niet op snelwegen
Op landelijke snelwegen zal zeker niet gestrooid worden. Dat heeft te maken met de soort asfalt. Op de meeste snelwegen in Nederland ligt het zogenoemde zoab, en daarvoor geldt het probleem van ‘plakkend asfalt’ niet.


 
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com