WESTERKWARTIER – Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u meedoen. Na het volgen van de workshop kunt u als deelnemer gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen – en vlinderplanten en snoeiwerkzaamheden aan fruitbomen.

Vanwege corona geven ze de workshops in kleine groepjes en is de theorieavond komen te vervallen.  Vooralsnog wordt gestart met een excursie -en praktijkdeel (in de buitenlucht!) in kleine groepjes wanneer het toegestaan is. Er wordt een uitgebreid tuinadvies gegeven bij deelnemers thuis en zo hopen ze op die manier met het project door te kunnen gaan, mits verantwoord. Heeft u interesse, neem dan vooral contact op om te bespreken wat in uw geval mogelijk is.

Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin
Wilt u streekeigen beplanting in uw tuin, advies over het onderhoud en uw erf of tuin nog natuur-vriendelijker maken? U kunt met de informatie die we geven en een tuinadvies direct zelf aan de slag! We starten regelmatig met een nieuwe groep (max. 6 personen) waar u aan mee kan doen.

Data

  • Zaterdag 21 november excursie, zaterdag 28 november praktijk van 09.30 – 12.30 uur
  • Zaterdag 12 december excursie, zaterdag 19 december praktijk van 09.30 – 12.30 uur
  • Woensdag 23 december excursie, woensdag 30 december praktijk van 09.30 – 12.30 uur
  • Zaterdag 9 januari excursie, zaterdag 16 januari praktijk van 09.30 – 12.30 uur
  • Meer data worden op de website en facebook geplaatst.

Aanmelden en kosten
U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail [email protected]

Kosten: € 75,- per persoon voor deelname inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies.