Leek – Maandagmorgen is er in de Albert Heijn aan de Samuel Leviestraat in Leek een zogenaamd zelfscanplein gerealiseerd. Filiaalmanager Hetty Buikema verteld tegenover InfoLeek dat de wens van vele klanten nu eindelijk vervuld is.

Nadat de werkzaamheden klaar waren opende de winkel maandagmiddag om twee uur haar deuren waarna het een drukte van jewelste was. De snelle klant met weinig boodschappen kan terecht bij één van de 7 scanpalen. Voor de klant die rustig haar gang wil gaan en gelijk haar boodschappen wil inpakken, kan bij de ingang een handscanner pakken.

AH app
Wanneer de klant de AH app op de telefoon heeft staan, kan diegene zelfs met de telefoon de boodschappen scannen. Voor klanten die nog geen ervaring hebben met zelfscan is het even wennen maar wanneer je het één keer hebt gedaan ervaar je hoe makkelijk en snel het gaat.

Reacties
De reacties van de klanten waren positief. Veel klanten vroegen er al langer naar terwijl andere klanten bang waren dat de functie van caissière zou gaan verdwijnen. Klanten hoeven niet bang te zijn dat de caissières werkloos worden want op het zelfscanplein staan 1 of meerdere caissières en de bandkassa blijft ook gewoon bestaan. Het is een extra service en de vraag naar zelfscan groeit enorm. Naast de winkel in Leek zullen dit jaar alle andere AH winkels voorzien worden van zelfscan.