Ongeregeldheden, vechtpartijen en gewonden tijdens Nacht van Roden; politie grijpt in

Roden – De politie heeft gisteravond tijdens de Nacht van Roden moeten ingrijpen vanwege meerdere meldingen van ongeregeldheden, opstootjes en vechtpartijen.

Rond 00:15 uur had zich een grote groep jongeren verzameld op de Brink. Vanwege de overlast en de ongeregeldheden in het centrum heeft de politie de aanwezigen meerdere keren verzocht om het centrum te verlaten. Hier werd geen gehoor aan gegeven.

Meerdere vorderingen
Een grote groep verzette zich na meerdere vorderingen tegen de politie. De politie heeft moeten ingrijpen en heeft hierbij gebruik gemaakt van de wapenstok. De politie werd meerdere keren bekogeld met onder andere glaswerk, aanstekers en stenen. Dit gebeurde vooral in de Heerestraat. Omstreeks 1:30 uur was de rust wedergekeerd nadat de meeste jongeren uit het centrum waren verdreven door de politie.

De politie heeft één persoon aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Tijdens deze ongeregeldheden raakten twee personen gewond. Een persoon is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Één politieagent raakte lichtgewond aan zijn hand. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel uw informatie
Hebt u informatie over de ongeregeldheden gisteravond in Roden? Of hebt u (camera)beelden die relevant zijn voor het onderzoek? Deel dit met de politie. U kunt uw informatie doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

   
Back to top button