VEV’67 verslaat Hardegarijp met 4-0

De voorbeschouwing:

Op zaterdag 17 oktober stond er voor het vlaggenschip de wedstrijd tegen Hardegarijp op het programma. Dat de zomer nu echt aan het einde van zijn latijn is, was deze zaterdag duidelijk te merken. Vorige week was er nog een lekker zonnetje die deze dag ver weg achter de wolken schuil ging. Desondanks was het goed uit te houden buiten omdat er niet echt veel wind stond. Hardegarijp is voor VEV’67 geen onbekende maar ook zeker geen angstgegner. De laatste twee ontmoetingen werden door VEV’67 gewonnen in het seizoen 2008-2009, zonder ook maar een doelpunt te hoeven incasseren. Van de VEV’67 selectie van toen is alleen Robin Elderman deze middag actief binnen de kalklijnen. Door de regen van de afgelopen dagen was het veld zwaar en glad geworden wat wellicht in het voordeel van Hardegarijp zou kunnen zijn dat het vooral van fysieke kracht en veel inzet moet hebben. Nadat de spelers nog even bij het tweede hadden gekeken was het tijd voor het uitstippelen van het strijdplan en het losgooien van de spiertjes. Nadat dit was gebeurd werden de volgende spelers de wei ingestuurd om de punten op Oostindie te houden.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Wessel van der Galien, Robin Elderman, Joachim Wiegman, Thijs Tjoelker, Jeffrey Visser, Marwin van Wijk, Rense Dijk, Enrico Wardenier, Gerhard van den Berg ( C ), Vincent de Koning, Jacob Tjoelker, Ton Baan, Benjamin van Aurich ( GK )

De wedstrijd:

Na het eerste fluitsignaal was de spelopvatting van Hardegarijp duidelijk die veelal de lange bal wilde spelen waarbij het spel ook vooral geënt was op veel inzet. Dat het veld parten zou kunnen gaan spelen en de spelers eraan moesten wennen was in de openingsfase te merken. Zo gleed Robin Elderman bijna weg maar kon hij zich nog net herstellen en Jochim Wiegman bereiken. Gelijk hierna was het aan de andere kant wel raak naar een glijpartij van een Hardegarijp speler waardoor Rense Dijk in balbezit kwam maar de doelman op zijn weg vond die de gladde bal niet kon klemmen. Rense kwam opnieuw in balbezit en zag Jeffrey Visser in een betere positie staan en gaf de bal aan de vleugelaanvaller die van dichtbij ongehinderd binnen kon schieten voor de 1-0. Gelijk na de 1-0 had het een minuut later 2-0 kunnen en misschien wel moeten staan.

Opnieuw zag de defensie van Hardegarijp er niet solide uit waardoor Jeffrey richting het doel kon snellen. Jeffrey probeerde Gerhard van den Berg te bereiken maar de bal was iets achter de blonde aanvaller die daardoor de bal niet het juiste zetje mee kon geven zodat de 1-0 op het bord bleef staan. Niet veel later was Rense dreigend met een vlammend schot dat naast zou zeilen. Na een dik kwartier had Hardegarijp, dat voetballend de mindere was van VEV’67, op gelijke hoogte kunnen komen. Bij een goede aanval over rechts werd de bal voorgegeven die op de zestien voor de voeten van een Hardegarijp speler viel. De speler haalde hard en strak uit waarbij de bal veel snelheid kreeg over het gladde veld. Klaas Kleiker stond aan de grond genageld maar zag tot zijn opluchting dat de bal rakelings naast ging voor een doeltrap. Na dit wapenfeit was het met namen de verdediging van Hardegarijp dat kwetsbaar oogde wanneer het onder druk werd gezet. In deze fase was het een rommelige wedstrijd waarbij de beste kansen voor VEV’67 waren. Na een dik half uur werd Rense op links aangespeeld waarbij de aanvaller de bal goed controleerde. Zijn directe tegenstander werd knap uitgekapt waardoor Rense zichzelf een goede schietkans verschafte. Met binnenkantje rechts krulde hij de bal voorbij de keeper richting de verre hoek maar had de bal niet genoeg curve om in de verre hoek binnen te vallen. De bal ging naast voor een doeltrap.

Niet veel later viel de toch wel verdiende 2-0 gezien de kansenverhoudingen. Op de linkerkant kwam Enrico Wardenier in balbezit die een mooie boogbal in huis had richting Marwin van Wijk die in het strafschopgebied bivakkeerde. Op 6 meter en 49 centimeter van het doel, de keeper wilde komen en bleef halverwege toch staan, kopte de middenvelder de bal achterwaarts met een boogje over de doelman, die zijn twijfel met een tegengoal moest bekopen. Na de 2-0 was het gedaan met de dadendrang en werd de kleedkamer opgezocht voor een kopje thee en de analyse van Luitzen Nijboer. Met 2-0 leek het erop dat het toch wel gespeeld was maar moest er gewaakt worden voor een vroege tegengoal wat bij Hardegarijp tot nieuwe impulsen zou kunnen leidden. Het begin van de tweede helft was voor Hardegarijp dat dicht bij succes was. Op de rechterkant van de gasten mocht Hardegarijp een vrije trap nemen op ongeveer 18 meter van de veste van Klaas. De free kick was zuiver en zou binnen gegaan zijn maar met een technisch knappe redding links onder in de hoek op het gladde veld behoedde Klaas VEV’67 voor die vroege tegentreffer. Hierna was het de beurt aan VEV’67 dat een prima kans creëerde. Rense werd op links bereikt, na een snelle tegenaanval, en met buitenkant rechts kreeg hij de bal bij Enrico die een niet te missen kans kreeg maar zijn iets te zachte inzet gestopt zag worden door de goalie van Hardegarijp.

Voor VEV’67 was er nog een kans voor Robin Elderman die de bal naast en over kopte uit een voorzet van Enrico. Hardegarijp probeerde met inzet er nog iets van te maken maar zag halverwege de tweede helft het laatste beetje hoop verdwijnen. Enrico kreeg een vrije bal te nemen waarbij hij de bal hoog het strafschopgebied inslingerde. Een verdediger van Hardegarijp kreeg al dan niet opzettelijk de bal op de hand waarbij de arbiter van dienst niet anders kon dan fluiten voor een pingel. Enrico, die eerder een grote kans had verprutst, ging zelf achter de bal staan om onberispelijk de 3-0 aan te laten tekenen waarbij hij de doelman, zoals zo vaak bij een penalty, de verkeerde kant opstuurde. Na de 3-0 was het tijd voor vers bloed en werd Vincent de Koning binnen de lijnen gebracht voor Enrico. Na een half uur in de tweede helft werd Klaas getest met een schot waarbij de doelman de balvakkundig met zijn vingertoppen uit het doel wist te ranselen. Jacob Tjoelker, die een blessure achter de rug heeft, kon eindelijk zijn opwachting weer maken en werd binnen de lijnen gebracht voor Marwin. Hardegarijp had na het schot dat gepakt werd door Klaas daarna alsnog op 3-1 moeten komen.

Over de rechterflank van VEV’67 kon een aanvaller van Hardegarijp het strafschopgebied binnen penetreren waarbij hem geen strobreed in de weg werd gelegd. De hierop ontstane kans werd op de paal geschoten waardoor de heilige 0 op het scorebord bleef staan. Ondanks deze kans gaf de solide verdediging met Wessel van der Galien, Cedric Eeuwema, Robin Elderman en Joachim Wiegman verder eigenlijk niets weg. Supersub Vincent de Koning bewees ook nu weer zijn waarde door in de blessuretijd Jeffrey de diepte in te sturen. De bal was goed op maat en de rappe aanvaller was eerder bij de bal dan de uitgestormde doelman die moest toezien hoe Jeffrey hem omspeelde en op het doel af kon gaan. Vanaf rechts maakte Jeffrey geen fout in de afronding en met een strakke schuiver liet hij de 4-0 en tevens eindstand aantekenen. Hierna was het slotakkoord voor de scheidsrechter die voor het einde van de wedstrijd floot.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal werd de kleedkamer opgezocht en werd de overwinning gevierd die dik verdiend was. Met iets meer geluk in de afronding had de uitslag zelfs hoger uit kunnen vallen. Hardegarijp was deze middag de mindere van VEV’67. Wel was het een wedstrijd met alles erop en eraan. Doelpunten, kaarten en een opstootje met al dan niet een kopstoot richting de goed spelende Thijs Tjoelker. De uitslagen werden bekeken en de 1-0 winst van Heerenveense boys op Broekster boys was toch wel een kleine verassing. Zeerobben had ternauwernood zijn wedstrijdje gewonnen zodat deze ploeg bovenaan staat. Voor volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Siddeburen op het affiche. De thuiswedstrijd begint volgende week om 17.00 uur. Om een ronde verder te komen hebben we alle steun weer nodig. Ik zeg tot volgende week en voor nu roep ik maar weer,

U zij gegroet

Reus

   
Back to top button