Lekkage bij trekker zorgt voor oliespoor op Oldebertweg in Tolbert

TOLBERT – Vrijdagavond is een hydraulische slang geknapt van een trekker met daarachter een kar vol stenen. De bestuurder was onderweg van Tolbert richting Niebert toen het op de Oldebertweg ter hoogte van de ijsbaan mis ging, een hydraulische leiding knapte en zorgde voor een behoorlijke lekkage van olie.

De bestuurder kwam er gelukkig snel achter en zette direct de trekker stil op de weg. Een monteur is ter assistentie opgeroepen om de storing te verhelpen. Ondertussen hebben medewerkers van de gemeente het stuk weg van ongeveer 50 meter met pylonen afgezet zodat de olie zich niet zou verspreiden door de overige auto’s. De milieu-incidentenbestrijding kwam ook ter plaatse om te zorgen dat het wegdek nauwkeurig gereinigd zou worden.

Foto’s: Jelte Haumersen

 

Back to top button