Drie avonden muziekplezier op Podium Nienoord

LEEK – Verenigingen uit de gemeenten Marum, Leek en Noordenveld houden hun laatste repetitie van dit seizoen op Openluchttheater Podium Nienoord in Leek. Alle optredens beginnen om 20.00 uur.

Op dinsdag 25 juni wordt het spits afgebeten door Muziekvereniging Amicitia uit Nuis/Niebert. Deze enthousiaste groep muzikanten brengt een gevarieerd programma. De ongeveer 40 leden van de vereniging, die al bijna een eeuw bestaat, worden gedirigeerd door Harmannus van der Lei.

Woensdag 26 juni beklimmen de bijna 50 leden van Algemeen gemengd koor In Between uit Leek het podium. Volgend jaar (15 maart) viert dit koor het 20-jarig jubileum. Onder leiding van hun nieuwe dirigent Edwin Velvis zal het koor laten horen hoe het jubileumrepertoire wordt ingestudeerd.

De muzikale driedaagse wordt op donderdag 27 juni afgesloten met het gemengd koor Woudklank uit Roden. Woudklank bestaat uit ruim 70 leden en is inmiddels meer dan 85 jaar oud. Het koor staat onder leiding van dirigent Wim Opgelder.

Alle drie verenigingen hebben een breed repertoire, dat van klassiek tot populair loopt. De drie avonden zijn gratis toegankelijk, maar een vrije gift ten behoeve van Podium Nienoord wordt op prijs gesteld.

   .
Back to top button