Jaarlijkse jongdierendag bij Otter dier-compleet

LEEK – Op zaterdag 15 september houden  de leden van de ’t Hollandertje uit Leek en Sportfokkers uit Roden hun jaarlijkse jongdierendag bij Otter dier-compleet aan het lorentzpark 18 in Leek.

Op deze eendaagse keuring worden de jonge dieren geshowed welke dit jaar zijn geboren. Ruim 100 dieren zullen aan een kritische blik van de keurmeesters worden onderworpen. Voor veel fokkers een spannende strijd want hebben ze zelf niet bv een vlekje of een kamfout over het hoofd gezien bij hun eigen selectie. De mooiste dieren van deze show zullen de komende tijd op de grotere shows gaan strijden om de eer.

Ook deze keer zijn er weer een aantal opvallende verschijningen te zien. Zo zijn er bij de kippen inzendingen te verwachten van enerzijds het grootste hoen de Brahma en zal ook werelds kleinste kipje de Serama aanwezig zijn.

Bij de konijnen zullen een aantal teddydwergen , welke een hoog knuffelgehalte hebben aanwezig zijn maar ook een minder bekend ras zoals het zwart grannen konijn.  De dag is voor een ieder vrij te bezoeken en begint om 11.00 uur.

Back to top button