Hondenpoep aan de scootmobiel

LEEK – Mevrouw Veenstra heeft wat boodschapjes gedaan in Leek en rijdt met haar scootmobiel verzorgingshuis Vredewold binnen. Tot ieders verbijstering laat ze een spoor van bruine strepen na in de hal. Jawel, ze heeft weer eens door hondenpoep gereden.

De stinkende resten hangen nog aan het wiel van haar voertuigje. Zuchtend gaat de schoonmaakploeg aan het werk. Het is dit soort ergernissen dat de gemeenteraad van Leek er toe heeft gebracht strenger toe te zien op het opruimen van hondenpoep. Veel mensen storen zich er aan dat honden kennelijk mogen doen wat mensen niet is toegestaan: poepen op straat. Dat de dieren het doen is nog daar aan toe, maar dat hun baasjes het vervolgens vrolijk fluitend laten liggen is er in de toekomst niet meer bij. Er staat sinds 15 april een boete op van € 130,00. Mensen die opruimmiddelen bij zich hebben en de poep direct opruimen, zijn niet strafbaar.

Deze maatregel geldt binnen de bebouwde kom van alle dorpen in de gemeente Leek en op het landgoed Nienoord. Buiten de bebouwde kom en op speciale uitlaat- en losloopzones gelden deze strenge regels niet.

Gemeente persbericht

 

Back to top button