OWK pakt belangrijke punten tegen directe concurrent Wit-Blauw/Green Organics 1

OOSTWOLD – Zaterdag 1 februari moest het vlaggenschip van OWK aantreden tegen directe concurrent Wit-Blauw uit Kampen. Het was een belangrijke wedstrijd om plek vier en de onderste plekken uit de buurt te houden.

Tijdens de aanloop van de wedstrijd werd er wisselend getraind. Goede en matige momenten wisselden elkaar af tijdens de trainingen van de CINX-formatie.

De wedstrijd begon voortvarend voor Wit-Blauw, waardoor de 2-7 al snel op het scorebord stond. Coach Jeha Mulder werd gedwongen om een time-out te nemen. Tijdens de time-out werd er gehamerd op afspraken nakomen, meer lef tijdens het verdedigen en gedisciplineerd aanvallen. Na de time-out werd er een run van zes goals gemaakt in het voordeel van OWK. Vanaf dat moment krijgt OWK meer grip op de wedstrijd en gaat met een ruststand van 14-9 de kleedkamer in. In de eerste helft staan zeven van de acht mensen al op het scoreformulier.

Tijdens de rust werd besproken door Jeha Mulder en Sjoerd Lap dat het verdedigend op orde was. Aanvallend moest het schotpercentage omhoog. Als dit zou lukken speelden we een gewonnen wedstrijd.

Na rust wisselden de scores zich af. Het vlaggenschip van OWK verzuimde Wit-Blauw definitief van zich af te schudden. Na een aantal slimme wissels aan de kant van Wit-Blauw wisten de gasten uit Kampen terug te komen naar 20-19. Echter had OWK nooit het gevoel dat de wedstrijd verloren zou gaan. De inmiddels ingevallen Niels Lap toonde wederom zijn verdedigende kwaliteiten en ontpopte zich tot een ware rebounder in de aanval. Ook prikte Niels nog twee goals. Einduitslag: 26-21

Volgende week speelt OWK 2 een wedstrijd om 15.50 uur tegen AVO 2. Het vlaggenschip van OWK treedt aan om 17.10 uur tegen het taaie AVO 1. Al het publiek is welkom en hard nodig!! Tot dan.

Goals: Gert Schuitema 6, Joost Mellema 6, Tessa Lap 4, Nicole Gremmer 3, Arjan Kiewiet 2, Sander Lap 2, Niels Lap 2, Annelies Schuitema 1.