Draaiorgel van Fumba reist in 3 dagen langs alle woonlocaties van De Zijlen

REGIO – Drie dagen had het draaiorgel van Fumba nodig om een bezoek te brengen aan alle woonlocaties van zorgorganisatie De Zijlen in de provincie Groningen.

Het draaiorgel reisde van Onstwedde naar Appingedam, van Groningen naar Zuidhorn van Tolbert naar Muntendam en ga zo maar door. Met recht een Paasmarathon. Bij iedere locatie waar mensen met een verstandelijke beperking wonen werd op gepaste afstand draaiorgel muziek ten gehore gebracht. Mensen zaten op terrassen, grasveldjes, balkon of achter het raam. Alle locaties werden voorzien van gebreide ballen (gebreid door Vrouwen van Nu), beweegkaarten, ballonnen en kleurplaten.

De muziek was een welkome ‘break‘ van de dag. Juist voor mensen met een verstandelijke beperking is dit een opkikker. Ze snappen vaak niet waarom ze familie en dierbaren niet mogen zien, waarom ze binnen moeten blijven (ik ben toch niet ziek?).

Muziek brengt vrolijkheid, spontaan werd er op meerdere locaties meegezongen of een “mini“ polonaise ingezet. Plezier zit in de kleine dingen.

   .
Back to top button