Zijn paddenstoelen de nieuwste gezondheidstrend?

INGEZONDEN ARTIKEL – 2021 is in aantocht. En dit betekent voor veel ondernemers doelen stellen voor volgend jaar. Wat wil je bereiken? En vooral hoe? Voor de Leekse gezondheidswinkel, therapeuten, drogisterijen en webshops, een goede tip van de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo: unieke supplementen. Neem bijvoorbeeld paddenstoelsupplementen.

Paddenstoelen van de Traditionele Chinese Geneeskunde

Na de vele kruiden, maakt een nieuw supplement zijn intrede: paddenstoelsupplementen. Dit zijn echte gezondheidsbommetjes. Hiermee bedoelen we niet de normale champignons in de supermarkt, maar de medicinale paddenstoelen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daar worden ze al eeuwen ingezet vanwege hun palet aan werkzame stoffen. Sommige medicinale paddenstoelen waren vroeger zelfs zo waardevol dat alleen de keizer in het Oosten ze mocht gebruiken. Onderhand zijn de paddenstoelen niet alleen meer voor de keizer, maar ook beschikbaar voor het ‘gewone volk’.

Paddenstoelexpert Martin Powell

Naar de toepasbaarheid en therapeutische werking van medicinale paddenstoelen weten we nog lang niet alles. Er zijn meer dan 8.000 soorten paddenstoelen en van een klein gedeelte weten we pas de medicinale werking. Hiervoor hebben diverse onderzoekers jarenlang onderzoek moeten doen. Een van de bekendste experts op dit gebied is Martin Powell. Martin heeft meer dan 20 jaar onderzoek verricht naar de bekendste paddenstoelsupplementen van dit moment. Zijn kennis heeft hij gebundeld in twee gerespecteerde boeken en een supplementenlijn: Mushrooms4Life.

Waar zijn paddenstoelsupplementen goed voor?

Binnen het onderzoek van de paddenstoelexpert Martin Powell heeft hij de 6 populairste paddenstoelsupplementen onderzocht. Elke paddenstoel bevat hetzelfde palette aan werkzame stoffen, vitaminen en mineralen. Alleen is de verhoudingen tussen deze stoffen per soort anders. Hierdoor is elke soort specifiek toepasbaar voor een bepaalde kwaal of klacht.

Welke paddenstoel is goed voor wat? Dit zijn de zes bekendste paddenstoelen in Nederland:

 • Reishi: allergieën en goed voor hart en bloedvaten.
 • Chaga,: immuunbooster en antioxidant.
 • Lion’s Mane: cognitieve boost, waaronder meer focus en concentratie.
 • Cordyceps: zuurstofopname, longfunctie en sportprestaties.
 • Shiitake: goed voor de afweer en spijsvertering.
 • Maitake: immuunsysteem en afweer

Meer weten? Neem contact op met Smart & Zo

Smart & Zo is van origine een CBD groothandel die onderhand veel meer dan alleen CBD-producten verkoopt. In hun assortiment vind je bijzondere merken en gezondheidsproducten die niet op elke straathoek te koop zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw assortiment onderscheiden van je concurrent.

Daarnaast is deze groothandel ook uitermate geschikt voor grote én kleine ondernemers. Enkele voordelen die je bij deze groothandel ervaart, zijn:

 • Producten van hoogwaardige kwaliteit waar het de natuur en de gezondheid van de consument voorop staan.
 • Voor 12.00 uur besteld? Dan geeft Smart & Zo je bestelling vaak diezelfde dag nog mee aan PostNL. Hierdoor staat de bestelling vaak de volgende dag al bij je in het magazijn. Handig voor als je geen grote voorraad aan wilt en kwijt kunt.
 • Toegang tot de Smart Academie voor meer (product)kennis. Hier zijn downloadables en video’s over de supplementen en de toepasbaarheid terug te vinden.
 • Snelle service.
 • Selling sheets en POS-materiaal.
 • Persoonlijk advies van vakmensen.
 • Producten die aansluiten bij de laatste gezondheidstrends.
Back to top button