Gewonde bij auto te water bij Oostwold

OOSTWOLD – Maandagavond is een automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval bij Oostwold. De man raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en belande op de kop in een sloot.

Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen, maar wist niet precies waar hij was. Zo werd de brandweer van Zuidhorn onderweg gestuurd naar het Hoendiep bij Briltil. In Briltil werd niets aangetroffen.

Na een zoekslag werd de auto gevonden langs de Hoofdstraat bij Oostwold. Intussen waren de hulpdiensten massaal uitgerukt, waaronder de brandweer van Zuidhorn, de duikers uit de stad, een ambulance en de Traumahelikopter. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar en kon al vrij snel worden bevrijd. Hij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto, een oldtimer Mercedes raakte totaal vernield en moest worden afgesleept.

Foto’s: Jan Beets

Back to top button