VEV’67 – Heerenvense Boys

De voorbereiding:

Zaterdag 5 maart jongstleden stond de wedstrijd van VEV’67 tegen HB op het programma. Nadat vorige week de mannen van trainer Luitzen Nijboer vrijaf hadden gekregen, konden ze vandaag de mouwen weer opstropen om de drie punten binnen te halen. Anderhalve week geleden werd er nog wel een oefenpotje gespeeld tegen Drachtster Boys dat in de hoofdklasse uitkomt. Die wedstrijd werd gewonnen met 3-2. Een goede generale dus voor de hervatting van de competitie na een vrij weekend. De uitwedstrijd tegen HB werd gemakkelijk met 0-5 gewonnen, maar zegt natuurlijk niets over de krachtmeting van gisteren. Net als in de aandelenmarkt geven resultaten in het verleden geen garanties voor de toekomst. Een van de doelpuntenmakers van die wedstrijd was Gerhard van den Berg. Deze middag zou hij in ieder geval niet scoren want in de warming-up viel de aanvoerder met een lichte blessure uit. Dit was meer uit voorzorg en is dus ook geen enkele reden om in paniek te raken. Zijn plaats werd ingenomen door Marwin van Wijk. Enkele spelers waren op wintersport waardoor de opstelling iets anders is dan gebruikelijk. De spelers die het deze middag moesten doen, konden bij een heerlijk zonnetje de spieren losgooien. De opstelling zag er als volgt uit.

Klaas Kleiker ( GK ), Wessel van der Galien, Ton Baan, Robin Elderman ( C ), Koert Thalen, Rick Schuring, Marco Soeten, Jeffrey Visser, Enrico Wardenier, Marwin van Wijk, Rense Dijk, Cedric Eeuwema, Hendrik Rozema, Marten Schnieders, Age Wim van der Zee.

De wedstrijd:

Na het eerste fluitsignaal kon de wedstrijd beginnen en  al na enkele minuten lag de bal in het netje. Vanaf links kwam een hoge bal van de voeten van Jeffrey Visser voor de voeten van Rense Dijk die niet nadacht en ineens uithaalde. Het zondagsschot vloog met een boogje over de doelman heen die geheel kansloos was en de bal over zich heen zag vliegen voor de vroege voorsprong van de thuisclub. VEV’67 zat sowieso direct goed in de wedstrijd en had al snel op 2-0 moeten komen. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Rick Schuring die de bal op het doel wilde rossen. De bal werd niet goed geraakt maar kwam in het bezit van de vrijstaande Wessel van der Galien, die meer tijd had dan hij besefte, en de bal wild over schoot. Een balletje binnenkant voet was een betere optie geweest. HB kwam er niet aan te pas in de openingsfase doordat de ballen op de lange spits wel doorgekopt konden worden, maar daarna steevast een prooi waren voor de verdedigers van VEV’67.

Binnen de eerste twintig minuten had Rense opnieuw een enorme kans maar besloot hij de bal breed te leggen op Marco Soeten die zich echter in buitenspelpositie bevond. De vierde enorme kans was er voor Marco die aangespeeld werd door Rense die de middenvelder daardoor vrij zette voor de keeper. De aanname was echter van mindere kwaliteit dan we van hem gewend zijn waardoor de doelman met een prima redding de 2-0 kon voorkomen. Rense die actief was, stapte over de bal en ging daarbij door zijn enkel. De onfortuinlijke aanvaller kon niet verder en werd vervangen door Hendrik Rozema. Hierna werd het spel van VEV’67 minder en was HB gevaarlijk uit de counter met een enorme kans. Het schot was goed maar Klaas Kleiker liet zien uit het juiste keepershout gesneden te zijn want met een prima save behoedde hij de thuisclub voor de gelijkmaker. Na deze prima redding was het in de eerste helft wel gebeurd met de kansen en floot de scheidsrechter voor de rust. In de rust werden de mannen toegesproken door Luitzen die in alle commotie zijn stem lichtelijk kwijt was, maar de puntjes nog wel op de spreekwoordelijke i kon zetten. De tweede helft begon goed voor VEV’67 dat in de 51ste minuut op 2-0 kwam door Marco. Na een aanval liet de rossige speler zich niet wegzetten, sterker nog, hij gebruikte zijn lichaam maximaal en kon uit de draai binnen schieten waarbij de doelman geen kans had. Na de 2-0 leek het pleit beslecht omdat HB nog niet echt gevaarlijk was. Toch zou de 2-1 vallen vanuit buitenspel positie weliswaar. Na een aanval over de rechterflank van HB kon de bal binnengekopt worden door de spits die zich in buitenspel positie bevond. De arbiter was echter van mening dat de bal terug gelegd werd waardoor offside opgeheven werd.

Na de 2-1 loerde HB op de gelijkmaker en werd Age Wim van der Zee in het veld gebracht voor Marwin. Een luid applaus steeg op van de accommodatie omdat een ieder wel wist dat nog niet zo lang geleden Age Wim te horen kreeg dat hij moest stoppen met voetbal. Een nieuwe operatie aan zijn voet deed hoop gloren aan de horizon voor Age Wim die, na intensieve revalidatie, zijn comeback kon maken. Het inzetten van Age Wim, die altijd de verdedigers aan het werk zet met zijn tomeloze inzet, gaf nieuw elan. En een jongensboek kwam uit, want na een scrimmage voor het doel, was het juist Age Wim die de 3-1 op het bord zette. Het hele team, inclusief Klaas, kwam hem fêteren met zijn doelpunt. De zege leek nu zeker, maar toch vond HB de aansluitingstreffer. Een vrije bal werd in de zestien geslingerd waarbij de in een buitenspel positie bevindende speler de bal teruglegde. Geheel terecht werd er gevlagd maar opnieuw mocht het door van de arbiter waardoor de teruggelegde bal binnen werd geschoten voor de 3-2. Opnieuw was het een wedstrijd en geloofde HB weer in een puntje. Amper bekomen van de 3-2 werd het jongensboek alleen maar groter. De doelman van HB werd aangespeeld en de jagende Age Wim zette druk op de doelman die te lang aarzelde waardoor Age Wim zijn inzet kon blokken waardoor de bal tergend langzaam in het doel hobbelde voor de 4-2. Na de 4-2 was er nog een kansje voor Marco maar zijn inzet ging over het doel van HB. Vlak voor het verstrijken van de tijd was Klaas de held van VEV’67 die de 4-3 voorkwam met een aantal uitstekende inzetten van HB. Vanaf links werd de bal voorgegeven maar stond Klaas zijn mannetje door een zeker doelpunt te voorkomen en ook de rebound wist te pareren met een prima redding waarbij hij de bal klem kon pakken. Vlak voor het einde van de tijd viel alsnog de 4-3 na een aanval over links waarbij de bal vrij ingekopt kon worden. Het was nog even billen knijpen voor VEV’67 dat de wedstrijd had kunnen beslissen maar Jeffrey Visser had pech met een subtiel stiftje en in de blessuretijd had hij het vizier niet op scherp staan waardoor hij een strakke voorzet over schoot. Na dit laatste wapenfeit was het gedaan voor de zaterdag en floot de referee voor het laatst waardoor de thuisclub drie punten kon bijschrijven.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal was er een opgewekte stemming omdat er gewonnen was van een lastige tegenstander. In de kleedkamer werd de verjaardag van teammanager Jenne Kits gevierd maar was de aandacht ook voor Age Wim die helemaal kapot zat. Zijn invalbeurt kwam eerder dan verwacht maar was succesvol. Wanneer je denkt niet meer te kunnen voetballen en dan zo in kan vallen kan je alleen maar tevreden zijn. Ook werden de eerste twee goals onder de loep genomen van HB die eigenlijk geen doorgang hadden mogen vinden volgens. Ondanks dit gegeven leidde de arbiter de wedstrijd prima en had hij alles onder controle waardoor er niet gemopperd werd. Daarvoor hulde aan de scheidsrechter. Reikhalzend werd er gekeken naar de uitslag van Zuidhorn tegen Broekster Boys. Zuidhorn wist te winnen van Broekster Boys waardoor VEV’67 de marge zag teruglopen tot 1 punt. Volgende week staat de wedstrijd tegen Hardegarijp op het programma. Om in het spoor te blijven van Broekster Boys moet er gewonnen worden en is alle support wenselijk. Aftrap in Hardegarijp is om half drie. Voor nu zeg ik maar weer een ieder de woorden,