Brandweer wederom ingezet voor meerdere buitenbranden omgeving Nuis en Marum; onderzoek naar brandstichters loopt

Nuis/Marum – Brandweer Marum, Ureterp, Burgum en Groningen zijn afgelopen nacht wederom opgeroepen voor meerdere buitenbranden in de omgeving van Nuis en Marum en vele uren in touw geweest om de branden te blussen.

De eerste buitenbrand werd rond half twee ontdekt aan de Lietsweg in Nuis. Hier stonden meerdere hooibalen in de brand vlakbij een woning. Zo’n 200 meter verderop stonden ook hooibalen in de brand, dit waren een stuk of 20. Brandweer Marum heeft beide branden geblust met behulp van het schuimblusvoertuig van brandweer Groningen.

Meerdere branden
Terwijl de brandweer druk bezig was met het blussen van de brandjes in Nuis werd er even na twee uur ook een brand ontdekt aan Het Korige in Marum. Exact dezelfde locatie waar twee weken geleden ook een forse brand was. Hier heeft de brandweer toen met veel materiaal uit de regio de hele nacht moeten blussen om het vuur uit te krijgen. Omdat brandweer Marum en Groningen vannacht nog druk bezig waren in Nuis is brandweer Ureterp opgeroepen om naar Het Korige in Marum te gaan. Daar hebben ze de brand bestreden met hulp van een watertank van brandweer Burgum.

Brandstichting
Alle buitenbranden die afgelopen weken in de omgeving van Marum waren zijn vermoedelijk doelbewust aangestoken. De politie is op zoek naar de dader(s) en start een onderzoek. Ook wordt er extra gesurveilleerd op bepaalde locaties. Mocht je iets verdachts zien, of mogelijk meer informatie hebben? Bel dan met de politie via 0900-8844 in de hoop dat de verdachten snel gepakt kunnen worden.

Foto’s: Evan Kooistra

Back to top button