Brandweer nog steeds aan het nablussen in Leek; NL-Alert niet meer van kracht

Ramen en deuren mogen weer open en schakel mechanische ventilatie weer in

Leek – De voorlichting van brandweer Groningen heeft woensdagavond laten weten dat de brandweer nog steeds druk bezig is met nablussen van de resten na de grote brand.

Deze brand woedt sinds woensdagmorgen 4.15 uur bij een recyclingbedrijf op industriepark Mulderspark in Leek. Inmiddels is wel het NL-Alert ingetrokken en mogen de ramen en deuren weer open. Ook adviseert de brandweer om de mechanische ventilatie in huis, weer in te schakelen. Voor vragen over de brand kan tijdens kantooruren contact worden gezocht met de gemeente Westerkwartier via @GemWkwartier via Twitter of per telefoon via 14 0594.

Verlichting
Omdat het nablussen naar verwachting nog enkele uren in beslag neemt is een speciale eenheid ter plaatse gekomen om het terrein van verlichting te voorzien. Zo kan ook tijdens nachtelijke uren veilig worden gewerkt.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

Back to top button