Te hard langs de flitspaal bij de Auwemalaan? Binnenkort krijg je daadwerkelijk een boete

Testperiode bijna voorbij

Leek – De nieuwe flitspaal langs de Auwemalaan, ter hoogte van de Oldenoert, staat er inmiddels een aantal weken en is uitvoerig getest en gekalibreerd. Tijdens de testperiode zijn veel overtredingen geconstateerd, aldus het OM.

Vanaf 12 september wordt de flitspaal daadwerkelijk geactiveerd en krijgen bestuurders, die te hard langs de paal rijden, daadwerkelijk een bekeuring. De flitspaal langs de Auwemalaan is niet de enige, er is ook één geplaatst langs de Lindensteinlaan. Deze wordt nog getest en zal later dit jaar geactiveerd worden.

Verkeersveiligheid
Al enige tijd komen er regelmatig klachten binnen bij de gemeente en politie over (veel) te snel rijdende automobilisten over de Auwemalaan en de Lindensteinlaan. Beide wegen lopen langs scholen waardoor er vooral op schooldagen veel verkeer, fietsers en wandelaars op én rondom deze wegen zijn. Om het ‘racegedrag’  op deze 50 km/u wegen tegen te gaan is daarom besloten om twee flitspalen te plaatsen. De gemeente Westerkwartier heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij het OM die vervolgens de palen geplaatst hebben.

Zeven jaar lang geen flitspalen in Leek
Langs de Auwemalaan en het Diepswal stonden voorheen ook flitspalen. Deze zijn in november 2015 verwijderd. Lees hier het artikel. 

Back to top button