Vanochtend in het noorden en oosten gladheid

Regionaal dichte mist

Noord Nederland – In Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland kunnen wegen glad zijn door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van ochtend stijgt de temperatuur en dan verdwijnt de gladheid.

Het KNMI heeft tot halverwege de ochtend codegeel afgegeven voor Noordoost-Nederland vanwege gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Ook komt op veel plaatsen mist voor. Vooral in het midden van het land, Flevoland, Utrecht, de Betuwe en delen van de Randstad, is regionaal sprake van dichte mist. Daarbij is het zicht soms minder dan 200 meter en is de mist hinderlijk voor verkeer. Het kan deze ochtend een tijd duren voordat de mist oplost.

Mistlampen
Mistlampen aan de voorkant van de auto mogen aan bij minder dan 200 meter zicht. Het felle rode mistachterlicht mag pas aan bij zeer dichte mist, minder dan 50 meter zicht. Hier is op dit moment dus geen sprake van.

Een enkele bui, vanavond regen
Verder bestaat het weerbeeld vandaag uit veel wolken en enkele buien. De maxima komen uit tussen 3 graden in Groningen en 9 graden in Zeeland. Vanavond trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land.

   .
Back to top button