Noodkreet van Paul Reinders, eigenaar van chinees Kota Leek/Marum; “We zijn op en leeg”

Leek/Marum – Eigenaar Paul Reinders van chinees Kota Leek/Marum en zijn team zit sinds het afbranden van het restaurant in Leek en de overname van de chinees in Marum in zwaar weer. Paul laat tegenover InfoLeek weten dat ze nu helaas genoodzaakt zijn om een doneeractie te starten. “Zonder financiële hulp zal Kota, na precies 50 jaar deze maand, voorgoed de deuren moeten sluiten.” Je leest het volledige verhaal hieronder:

Door Paul Reinders – Kota Leek/Marum;
Na maanden positief proberen te blijven, zijn we nu op en leeg. We hoopten dat het niet zo ver zou komen, maar helaas: we hebben jullie financiële steun nodig, anders zijn we genoodzaakt, na precies 50 jaar deze maand, Kota op te geven.

Nadat Kota Leek volledig afbrandde in 2023 vonden we na een paar maanden eindelijk een geschikt vervangend huurpand in Marum. Kota in Leek was goed verzekerd en in Marum konden we vanaf oktober aan de slag terwijl ons pand in Leek opnieuw zou worden opgebouwd. Echter werd in Leek, geheel onverwacht, asbest gevonden in het puin onder de fundering waar het pand had gestaan.

Vanaf dat moment werden we getroffen door tegenslag na tegenslag. Kota Marum moest al na een paar weken (vlak voor kerst) gedwongen sluiten omdat de keukenvloer begon te verzakken. Nu blijkt het pand een zwaar achterstallig verhuurd object te zijn vol verborgen gebreken. Naast de keukenvloer bleek de vloer bij de balie verrot en stond de muur bij de balie op instorten. De plafonds, elektra en de afzuiginstallatie bleken niet te voldoen aan de normen.

In het kort komt het erop neer dat, buiten onze schuld om, al ons geld verdwijnt in de beerput in Marum die alsmaar groter wordt. De rechtszaak die loopt, duurt te lang om Kota overeind te houden. Vandaar onze noodkreet: zonder jullie hulp zal Kota voorgoed de deuren moeten sluiten. Naast dat ons keiharde strijden in het afgelopen jaar voor niets zou zijn geweest, is de teloorgang van Kota – al 50 jaar een begrip in Leek en omstreken – een gemis voor de hele regio. Een ramp voor ons, onze medewerkers en onze duizenden klanten. Jullie hulp bepaalt de toekomst van Kota. Enorm bedankt voor iedere bijdrage.

Het geld zal gebruikt worden voor:

  • volhouden van de rechtszaak
  • herbouw en herstart Leek
  • herstart Marum
  • bezorging in stand houden
  • behoud personeel

Wil jij Kota Leek steunen met een financiële bijdrage? Zie hiervoor deze doneeractie of de widget hieronder.


   
Back to top button