Explosies bij woning in Roden; politie gaat uit van opzettelijke actie en start onderzoek

Roden – De brandweer van Roden werd in de nacht van zaterdag op zondag 31 december omstreeks tien over twaalf gealarmeerd voor een explosie bij een woning.

Aan de Schultelaan in Roden heeft een explosie plaats gevonden aan de voor en -achterzijde van een woning. Door de explosie aan de voorzijde liggen de ramen van de woning eruit. Omdat er bij de explosie brand is ontstaan is de ter plaatse gekomen brandweer de woning binnen gegaan en hebben een nacontrole verricht. Nadat er verder geen verschijnselen van brand was heeft de brandweer de woning geventileerd.

Onderzoek
Omdat de politie uitgaat van een opzettelijke actie is er een onderzoek opgestart, mogelijk gebruikte voorwerpen worden veilig gesteld en omstanders danwel buurtbewoners worden gehoord. De politie laat weten dat het FO (Forensisch Opsporing) team ter plaatse komt om een sporenonderzoek te doen. Wat de reden achter de explosies is geweest is onbekend.

Aanhoudingen
Er is op dit moment nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over wat er is gebeurd of die vannacht wellicht iets hebben gezien. Ook mensen die beelden hebben waar iets op te zien is, kunnen contact opnemen met de politie.

Neem contact met de politie op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosie? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de politie op 0900- 8844 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

   
Back to top button