Werkzaamheden de Schans in Leek bijna van start

Leek – De Lidl verhuist naar het winkelcentrum de Liekeblom. Daarom wordt de Schans anders ingericht. Vanaf 8 mei tot en met 16 juni is de Schans daardoor gestremd. Tijdens de Pinksterkermis en markt wordt de Schans tijdelijk opengesteld er kan dan gebruik worden gemaakt van de aanwezige puinverharding.

Werkzaamheden
Vanaf 8 mei 2023 beginnen wij met het weghalen/opruimen van de oude rijbaan de Schans en het inrichten van het materiaal depot. Vervolgens wordt er gestart met de saneringswerkzaamheden in de berm ter hoogte van de langsparkeervakken naast de Leke. Het is gebleken dat hier een kleine verontreiniging aanwezig is.

Tijdens de Pinkersterkermis, – en markt (tussen 22 mei t/m 30 mei) wordt de Schans tijdelijk opengesteld voor al het verkeer in verband met de afsluiting van de Tip. In deze periode wordt er gewerkt aan de voetpaden ter hoogte van de nieuwe ingang en de westelijke ingang . De opgang naar de appartementen boven de Liekeblom is te allen tijde beschikbaar.

Het huidige houten bruggetje wordt verwijderd en recht tegenover de nieuwe ingang wordt een nieuwe brug geplaatst, welke beter begaanbaar is voor winkelwagentjes. Dit biedt ook de mogelijk om een aantal extra parkeervakken toe te voegen aan het grote parkeerterrein. Zie hiervoor ook de tekening op de gemeentelijk website- project Herinrichting de Schans en omstreken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 16 juni afgerond.

Parkeren en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden zal de weg gestremd zijn, gedurende die periode is er een omleiding van kracht. Omwille van de Pinksterkermis, – en markt wordt de Schans tijdelijk opengesteld voor al het verkeer. Dit zal via een puinverharding zijn.

Op de parkeerterreinen aan de west- en oostkant, en het grote parkeerterrein kan tijdens de werkzaamheden gewoon geparkeerd worden. Zodra het asfalt wordt aangebracht zal het grote parkeerterrein een paar uur worden gestremd. Dit tijdstip wordt vooraf door het plaatsen van borden met daarop de aangegeven datum en tijdstip stremming kenbaar gemaakt.

Veiligheid
Om aan de voorschriften voor veilig werken te voldoen, mogen er in de nabijheid van machines geen voertuigen worden neergezet. De machinisten en chauffeurs van de machines zijn uiterst geconcentreerd in hun werk, zij zien veel, maar niet alles. Kinderen vinden het werk meestal interessant. Informeer daarom kind(eren) dat zij buiten het bereik van onze machines en uit het werkvak blijven.

   
Back to top button