Kas van Stam cultuuravond op zaterdag 18 oktober in Tolbert

TOLBERT – Zaterdag 18 oktober  is er in “De Kas van Stam” te Tolbert, een gevarieerd programma bestaande uit muziek, dans, fotokunst en poëzie te beleven. Victoria Rojas Milesi neemt ons mee naar haar geboorteland Chili. Door middel van woord, foto’s en dans neemt ze ons mee naar dit prachtige land.

Ze wordt hierin begeleidt door Niels Kuiper op gitaar in compositie’s van SOR.Dilgan Abduw, een prachtige nimf uit Syrië. Een land dat op dit moment om heel andere reden in de belangstelling staat. Zij laat ons kennis maken met de dans uit haar geboorteland. Zelfs in het woord ‘dans’ is haar bewegen op muziek niet te vatten. Met de voor ons onnavolgbare en voor die omgeving kenmerkende gratie en sensualiteit brengt zij ons in vervoering. Wie weet waar dit nog toe leidt?

 

Habiba Doorenbos zingt en speelt harp. Maar daar is lang niet alles mee gezegd.

Habiba is een singer-songwriter uit Amsterdam. Ze maakt dromerige liedjes waarbij ze met de harp op een speelse en ritmische manier de genres pop, jazz, blues en folk gebruikt. Habiba’s liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd. Haar moeder bespeelde een door haar vader zelf gemaakte harp, wat veel indruk op Habiba maakte. Het was voor haar een logische stap om zelf ook de harp te leren bespelen. Ze werd toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Amsterdams Conservatorium en heeft daarna het eerste jaar van de vakopleiding Harp gevolgd. In plaats van het spelen van klassieke stukken voelde zij echter meer de behoefte om popliedjes te maken.
Aan dit verlangen heeft ze gehoor gegeven. Het begon met flarden tekst en melodieën die al fietsend door Amsterdam ontstonden. Om de melodieën te kunnen begeleiden gebruikte Habiba de harp.
In de zomer van 2007 won zij de Amsterdamse Mooie Noten competitie. Begin 2008 presenteerde ze in eigen beheer de EP Jewellery Box. In 2013 verscheen haar eerste volledige plaat “Take Flight”.

 

Dit bijzondere gevarieerde programma vind plaatst in  “De Kas van Stam” te Tolbert.

 

Presentator & programmeur van de avond is in handen van Toondichter Foleor van Steenbergen.  

Die welke ook Piaf zal vertolken op Harmonica waarop Victoria Rojas Milesi gaat dansen

 

Bij mooi en warm weer zullen de optredens in de tuin plaats vinden. Om dan verzekerd te zijn van een goede zitplaats, is het niet onverstandig om een eigen stoel mee te nemen. 

Bij minder mooi weer vinden de optredens plaats in de kas. Daar zijn voldoende zitplekken aanwezig.

 

Om uit de kosten te komen, vragen we een minimale toegangsprijs van €10,00  per persoon, contant afte rekenen op de avond zelf. Koffie en thee zijn gratis en voor de dranken (wijn, bier, fris) vragen we een kleine vergoeding.

 

Dus meld je snel aan via [email protected] of telefonisch: 06-25057935 Foleor van Steenbergen.

Aanmelding  is in verband met beperkt aantal plaatsen, noodzakelijk. 

Dit kan tot 18 oktober tot 12.00 uur. Wil je ook het aantal personen waarmee je komt vermelden? Neem gerust vrienden of kennissen mee. Want hoe meer mensen er komen en genieten, hoe mooier.

   
Back to top button