Wedstrijdverslag CKV Spirit – KV Sparta 1

ZEVENHUIZEN – Afgelopen weekend stond de confrontatie tussen Spirit en Sparta op het programma. Spirit nam in het eerste kwartier het heft in handen en begon met een 4-0 voorsprong.

Sparta knokte zich terug en trok de stand weer gelijk. De rest van de 1e helft bleef Spirit het voortouw pakken en Sparta moest steeds achtervolgen. Dit resulteerde in een 8-7 ruststand. De 2e helft was het weer Spirit die het voortouw bleef nemen en Sparta dat langzaam aan moest lossen. Halverwege de eerste helft kon Sparta nog bij blijven tot 12-9, daarna bouwde Spirit de stand uit en trok de wedstrijd definitief naar zich toe. Spirit won de wedstrijd met 19-11 en kon zo de 2 punten in eigen huis houden.

Afgelopen weekend stonden Spirit 1 en Sparta 1 tegenover elkaar in Voorthuizen. Spirit had 1 punt gehaald uit de eerste 2 wedstrijden en Sparta had er 2 binnen gehaald. Om 15.30u ging de wedstrijd van start. Het begin was voor de thuisploeg, dat middels een stip, 2 maal afstand en 1 maal kort achter de korf in het eerste kwartier , een voorsprong wist te pakken van 4-0. Na 16 minuten liet de Zevenuister ploeg voor het eerst van zich horen in de vorm van een score. Sparta zette de achtervolging in op de gastheer en dit resulteerde in een aantal rake schoten. Via 4-1, 4-2 en 4-3 wist Sparta de stand gelijk te trekken in de 23e minuut door een schot van afstand: 4-4.

Spirtit bleef het voortouw pakken in de wedstrijd en bleef aanzetten door hun beste speerpunt uit te spelen. Dit leverde meerdere malen succes op voor de thuisploeg. Via 5-4 en 6-4 probeerde Sparta weer aan te haken door de 6-5, wederom van afstand, binnen te gooien. Echter wist Spirit deze achtervolging weer te pareren door zelf weer te antwoorden met een goal. Spirit pakte steeds het gaatje van 2 punten voordat Sparta de stand gelijk kon trekken. Een aantal ballen van afstand en een vrijebal zette de stand op 8-7. Met deze stand werd er ook gerust.

Voor beide ploegen leek alles mogelijk. Spirit bleef Sparta steeds een klein stapje voor, maar de Zevenhuister ploeg had totaal niet het gevoel dat het een onmogelijke strijd zou gaan worden in de 2e helft.

De 2e helft ging verder waar die geëindigd was, Spirit was als eerste succesvol van afstand en herstelde het gaatje van 2 goals weer: 9-7. Waar Sparta niet scherp genoeg was in de afronding, liet Spirit deze dag zien dat zij daar iets minder moeite mee hadden. In plaats van dat Sparta het gaatje van 2 weer kon verkleinen, breidde Spirit hun voordeel juist uit. Via 10-7, 10-8, 11-8 kwam Spirit voor de 2e keer in de wedstrijd op een verschil van 4: 12-8.

Met nog ruim 20 minuten te gaan in de 2e helft moest Sparta de achtervolging wederom inzetten om niet nog verder achterop te raken. Een aantal lange aanvallen bleven onafgerond . Toch werd het gaatje nog 1 maal verkleind naar 3 goals. Kleiner zouden de Zevenhuisters het gaatje niet meer krijgen. Een aantal pogingen om een inhaal race in te zetten strandden en Spirit maakte hier gretig gebruik van. Via 13-9, 14-9 en 15-9 hadden de korfballers uit Voorthuizen een riante voorsprong opgebouwd.

In de laatste 10 minuten kon Sparta geen vuist meer maken om de wedstrijd nog spannend te laten eindigen. Door zelf slechts 2 maal doel te treffen in de laatste 10 minuten speelde Sparta een verloren wedstrijd. Het verzet was definitief gebroken en de thuisploeg kon de wedstrijd nog rustig uit spelen. Sparta liet het in de laatste 7 minuten lopen en Spirit kon daardoor de stand nog uitbreiden naar een 19-11 eindstand.

De komende week zal Sparta zich richten op de bekerwedstrijd thuis tegen Vitesse, op woensdag 17-09 om 20.00u in Zevenhuizen, en vervolgens op de volgende tegenstander uit de competitie: Rheko. Sparta 2 speelt om 14.00u thuis tegen Rheko 2 waarna Sparta 1 om 15.30u begint tegen Rheko.