Pasar Malam in Leek

LEEK – Wel eens op een Pasar Malam geweest? Heerlijk hè, zo’n totaal andere wereld, of je met vakantie bent. Die mystieke sfeer van geloken licht, de lucht bezwangerd met de heerlijkste geuren afkomstig van specerijen, wierook en tropische houtsoorten, de oorstrelende klanken van Aziatische muziek en de werveling van kleur en fleur van veel exotische danseressen.

Er is dit jaar speciaal gekozen voor meer cultuur. En staat nog meer in het teken van meer dansgroepen, welke culturele dansgroepen van verschillende eilanden vertolken. Zowel oorsprong als modern. Dat alles lardeert de Pasar Malam, het Maleise woord voor avondmarkt, waar op tientallen kramen de meest uiteenlopende Aziatische artikelen worden aangeboden. Je kunt je er laten vergasten op verrukkelijke oosterse hapjes en drankjes of van een complete maaltijd genieten. Kortom, de Pasar Malam brengt je even in een totaal andere wereld, je bent er echt helemaal uit. En je hoeft er niet ver voor weg. Op zaterdag 1 en zondag 2 november is Sportcentrum Leek aan de Schelp 35 wederom omgetoverd tot zo’n paradijs.

De Pasar Malam kreeg bekendheid toen in 1958 de bekende schrijver/publicist Tjalie Robinson in Den Haag dit evenement heeft georganiseerd. Het werd een landelijke hit, niet alleen door de diversiteit aan shows, zang en dans, maar ook de grote verscheidenheid van artikelen op de markt, zoals prachtige oosterse/koloniale meubeltjes, zilveren sieraden, kleding, wierook, balsems, houtsnijwerk en noem maar op.

Er zijn zelfs een waarzegster en een aurafotograaf. Bij de warong (restaurant) kunt u verrukkelijk eten en voor de kleinere trek zijn er kraampjes met exotische snacks als pasteitjes, lumper, risolles, loempia’s, bapau, saté en natuurlijk tropisch ijs en tjendol.

Speciaal ook een Indische toko aanwezig.

Speciaal is er een prachtige expositie ingericht van traditionele kleding van de verschillende eilanden van Indonesië. Een aanwinst voor de Pasar Malam.

Ook voor het eerst zal er in het restaurant van sportcentrum Leek een doorlopende voorstelling zijn van de cultuur van Indonesië toen en nu.

 Artiesten

Zaterdag 1 november staat in het teken van culturele dansen van de Molukken. De dansgroep Gemadra zal een aantal prachtige traditionele, maar ook moderne molukse dansen vertolken, waarin ook het publiek kan deelnemen. Een genot om deze groep te aanschouwen. Ook het optreden van de kinderen is een aanrader.

Verder, de veelzijdige dansgroep Bunga Melati zal prachtige dansen vertolken en neemt u mee op een reis naar verschillende eilanden van Indonesië. Door hun jarenlange ervaring en steeds weer vernieuwende dansen en kleding zijn zij de top of de bill in de Pasar wereld. De kleding expositie wordt door Bunga Melati verzorgd. Kleding welke de afgelopen jaren ook zijn verwerkt in hun dansen.

De band voor deze dag is de Wipe Out Selection. Deze Veelzijdige band, welke het Indo-Rock genre nieuw leven heeft ingeblazen en in korte tijd uitgegroeid is tot een topband welke de komende jaren de Pasars Malam extra kleur gaan geven, is een genot om naar te luisteren en op te dansen.

De Pasar Malam Leek heeft de primeur van de CD presentatie van de eerste CD van Wipe Out Selection. Een prestatie van formaat. Ook voor het eerst verkrijgbaar op de Pasar malam Leek. De CD presentatie zal op spectaculaire wijze plaatsvinden.

Op speciaal verzoek, een optreden door Riem de Wolff(Blue Diamonds). Met een spetterende show, waarin veel bekende, maar ook nieuwe songs ten gehore worden gebracht. En natuurlijk ook de meest bekende song, Ramona. Een optreden wat u niet mag missen.

Wij zijn er trots op, dat Riem in Leek aanwezig is.

Zondag 2 november

Spectaculaire optredens van de dansgroep Orchidee. Zij vertolken Hawaiiaanse en Tahitiaanse dansen. Deze groep heeft zijn sporen in binnen en buitenland verdiend met hun optredens van een zeer hoog niveau. Een aanrader om naar te kijken.

Ook Bunga Melati zal wederom met prachtige culturele dansen haar eilanden reis vervolgen.

Een speciaal optreden van de dansgroep Bal Dance Art. Deze dansgroep is een fenomeen in het presenteren van moderne dansen vanuit het Indonesische heden.

De muzikale bijdrage zal worden verzorgd door de band Diana & Friends. Diana Monoarfa is een veelzijdige topzangeres met een prachtige stem. Zingt lagu-lagu als ook Chinese als Japanse muziek. Veel dansmuziek waarin de potjoh potjoh kan worden gedanst evenals de Jive, etc. Een plezier om naar te luisteren.

Een prachtige afsluiting van deze laatste Pasar dag.

 

   
Back to top button