Ook slechte wedstrijden moet je winnen…. OWK 1 doet dit tegen De Pein 1

Zondag 14 december was het de beurt aan De Pein om op bezoek te komen bij OWK 1. Deze week werd de thuiswedstrijd echter niet afgewerkt in de vertrouwde Topsporthal, maar was de nog altijd sfeervolle Rodenburghal het strijdtoneel. Deze was door het thuispubliek redelijk gevuld en ook De Pein had wat supporters op de been gebracht, dus de sfeer was goed en het beloofde een leuke wedstrijd te worden.

Van De Pein wisten wij dat ze niet al te hoog op de ranglijst stonden. Toch hebben ze al 4 punten verzameld, wat wel bewees dat het toch een ploeg was om rekening mee te houden. Deze wedstrijd zou dus, zoals bijna elke andere, niet zomaar gewonnen zijn. Via enkele insiders wisten wij al hoe De Pein zich zou gaan opstellen en zodoende wisten wij ook wat wij hier tegenover moesten zetten.

OWK begon dan ook prima aan de wedstrijd, al snel stond de 1-0 op het scorebord. Toch werd er een minuut later ook door De Pein gescoord, waardoor er van vakken gewisseld werd. Het tweede aanvalsvak bleek al snel wat moeite te hebben om de scherpte te vinden. De korf werd maar lastig gevonden en door een hoog aantal fouten in de passing kwam dit vak niet echt aan hun gebruikelijke spel toe. Toch werd er redelijk snel een goal gemaakt, maar stelde De Pein ook gelijk weer orde op zaken door de 2-2 te maken.

Hierna ging de score nog een keer heen en weer, maar na de 3-3 begon ook het tweede aanvalsvak van OWK beter te draaien en werd er al snel een voorsprong van 6-3 gerealiseerd. De Pein streed voor wat het waard was, maar na terug te komen tot 7-6 was het verzet in de eerste helft gebroken en gingen beide ploegen met een 11-7 voorsprong voor de Oostwolders de rust in.

In deze rust werd nog het een en ander bijgeschaafd en met wat persoonlijke aanwijzingen voor diverse spelers lag het strijdplan voor de tweede helft klaar.

De tweede helft liet een heel ander wedstrijdbeeld zien. De Pein vertraagde het spel aanzienlijk door regelmatig het achterverdedigen te kiezen, maar OWK liet zich niet van de wijs brengen. Via een 11-8 stand werd al snel een 13-10 stand bereikt, maar hierna drukte de ploeg uit Oostwold toch echt even door en met een 16-10 voorsprong was wel duidelijk dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Hiervoor had De Pein simpelweg te weinig over om OWK echt pijn te doen.

Coach Michel Daling bracht nog enkele frisse spelers in het veld om zodoende de score nog wat op te voeren, maar omdat ook De Pein nog enkele malen wist te scoren werd het verschil nooit groter dan 6. Dit was dan ook gelijk het verschil in de eindstand, deze werd namelijk bereikt op een 20-14 stand.

Mede door het achterverdedigen en vertragen van het spel door De Pein werd het nooit een echt aantrekkelijke wedstrijd. Hierbij aangetekend dat OWK slecht begon, maar het uiteindelijk wel goed oppakte, was het helaas voor de redelijk gevulde Rodenburghal niet echt een wedstrijd om uitgebreid van na te genieten. Maar de winst is uiteindelijk datgene dat telt en omdat de concurrentie elkaar het leven zuur maakt staat de formatie uit Oostwold na 6 gespeelde wedstrijden nog altijd 4 punten los van de eerstvolgende bedreiging en hier werd dan toch maar wel even een biertje op genuttigd na de wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rodenburg op het programma. Wederom wordt deze gespeeld in de Rodenburghal, nu zullen wij echter de uitkleedkamer moeten opzoeken. Ook het derde en het tweede speelt hier op zondagmiddag, reden genoeg dus om even een kijkje te nemen. Let wel op, dit keer speelt het 1e voor het 2e, de wedstrijd van OWK 1 tegen Rodenburg 1 begint om 13:30, OWK 2 treedt aan om 14:40. En het voorprogramma wordt, net als deze week, verzorgd door OWK 3 tegen Rodenburg 3 om 12:15. Wij hopen u ook volgende week weer te zien in de Rodenburghal. Tot dan!