60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Wielinga-Lesschen

LEEK – Op 16 februari a.s. is het echtpaar Wielinga-Lesschen 60 jaar getrouwd. De heer Ulbe Wielinga en mevrouw Grietje Wielinga-Lesschen gaven elkaar het ja-woord op 16 februari 1955 te Anloo. De heer Wielinga is geboren op 19 augustus 1928 in Groningen en mevrouw Wielinga is geboren op 31 december 1926 in Haren.

“Op de camping in de Ardennen sloeg de vonk tussen Ulbe en Grietje Wielinga over”

Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in de oorlogstijd op het bruiloftsfeest van Ulbe ’s oudste broer. Een aantal jaren later vroeg hij haar als partner voor het afdansen op de dansschool. Maar de vonk sloeg pas echt over toen ze in 1953, samen met een nicht van Grietje en diens vriend, op kampeervakantie naar de Ardennen gingen. Daarna ging het snel. Een jaar later verloofde het stel zich en op 16 februari 1955 traden Ulbe Wielinga en Grietje Lesschen in het huwelijk in de Drentse gemeente Anloo.

Na hun huwelijk gingen ze in Groningen wonen. Twee jaar na hun trouwen werd zoon Henk geboren en nog eens vijf jaar later is zoon Marcel geboren.

Ulbe Wielinga werkte vanaf zijn 18e bij de Belastingdienst in Groningen. Grietje Wielinga deed het huishouden en was altijd volop in de weer met de kinderen.

Beiden genoten van de schooltijd van hun kinderen. Moeder Grietje vond het maar wat mooi als ze als begeleidster met één van de kinderen mee mocht op schoolreisje. De weekenden stonden veelal in het teken van de voetbalwedstrijden. Bij toernooien ging dan de hele kampeeruitrusting mee.

In 1974 verhuisde het gezin van Groningen naar Leek.

Door zijn voetballende zonen is Ulbe Wielinga een aantal jaren bestuurslid voor de V.V. Leek geweest. Als belastingambtenaar werd hem bijna vanzelfsprekend de rol van penningmeester toebedeeld.

En Grietje deed ondertussen vaak kantinedienst. Verder maakte ze zich in Leek verdienstelijk voor de bejaarden door in de bibliotheek te werken en ze was jarenlang toonaangevend lid van zowel de toneelvereniging van de Plattelandsvrouwen als van de toneelvereniging “Vriendenkring” van de Schutse.

De vakanties ging van dichtbij tot ver. Terschelling, Sauerland, Zwitserland, Italië en uiteindelijk zelfs naar Chili waar de jongste zoon 5 jaar woonde.

Het echtpaar heeft 4 kleinkinderen en hoopt natuurlijk nog op een aantal achterkleinkinderen.

Het stel woont nog zelfstandig aan ’t Veer in Leek, hoewel Grietje (88) inmiddels wel hulp nodig heeft in de huishouding en in de persoonlijke verzorging. En Ulbe (86), nou die redt zich uitstekend en rijdt zelfs nog auto. En zo toeren ze nog regelmatig rond, voornamelijk in de noordelijke provincies, genietend van al het schoon dat de natuur te bieden heeft.

Het echtpaar woont aan ’t Veer 33, 9351 DE Leek.

Burgemeester Hoekstra feliciteert op 16 februari 2015 om 15.00 uur het echtpaar thuis.

   
Back to top button