Uitstekend weer tijdens hét feestweekend van Leek!

LEEK – Vanmiddag wolkenvelden en regelmatig zon. Morgen bewolkt met in de ochtend kans op lichte regen. In de middag wordt het droog en breekt in het noorden de zon door. Zondag heerlijk weer met veel zon en weinig wind.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden met vooral in het binnenland stapelwolken. Het wordt 17 graden aan de kust tot 21 in het oosten van het land. Daarbij staat een matige (zuid)westenwind.

Vanavond zijn er heldere perioden. In het noordwesten neemt later in de avond de bewolking toe en vannacht kan in het noorden een beetje regen of motregen vallen.

Morgen schijnt in de ochtend in het zuidoosten nog even de zon. In de rest van het land is het bewolkt met zo nu en dan wat lichte (mot)regen. De wolkenband trekt zuidwaarts en in de middag wordt het geleidelijk droog. In het noorden breekt de zon door, maar in het zuiden kan het tot in de avond bewolkt blijven.

In de middag staat er een matige noord(oost)enwind. Vooral op de Wadden is het met 12 graden een stuk frisser. In de Randstad wordt het 16 graden en verder naar het zuidoosten 18 graden.

De nacht naar zondag verloopt vrij helder en fris. In het binnenland daalt de temperatuur naar 3-4 graden en aan de grond kan het afkoelen tot rond het vriespunt.

Zondag wordt een vrij zonnige en droge dag. Er staat weinig wind en daardoor stijgt de temperatuur naar 16-18 graden in de kustprovincies en in de rest van het land kan het 19-21 graden worden.

Maandag, Tweede Pinksterdag, trekt een gebied met lichte regen over het land. In de middag wordt het in het noorden en westen waarschijnlijk iets beter, maar de neerslag kan in het zuidoosten blijven hangen. De maxima komen uit tussen 14 en 17 graden bij een matige noordwestenwind.

   
Back to top button