Speelweek Leek met dit jaar het thema: “Raar is leuk”

LEEK – Het is al jaren traditie om in de laatste zomervakantieweek  de “Leekster Speelweek” op de Bult, achter het gemeentehuis te organiseren.

Ook dit jaar zijn er voor deze week ruim 250 kinderen van 6 t/m 12 jaar aangemeld die met lunchpakket en hamer van maandagmiddag t/m vrijdag een eigen groepshut gaan bouwen onder begeleiding van ruim 70 vrijwilligers en beroepskrachten van Stichting SPiNN.

Om 12 uur maandagochtend worden de aangemelde kinderen in onder- en bovenbouwgroepen gevormd doordat ouders en kinderen zelf hun groepsleiding en plek uitkiezen. Doordat iedere groep kinderen wordt begeleid door een vrijwilliger met veel ervaring en een of meer jongere vrijwilligers, worden de “nieuwelingen” goed ingewerkt en kunnen we ieder jaar weer rekenen op voldoende mensen. De jongste vrijwilliger is dus 13 en de oudste rond de veertig. Zonder hen zou de organisatie van deze week niet mogelijk zijn!

Dinsdag 23  t/m vrijdag 26 augustus is er van 10.00 tot 16.00 uur een gevarieerd  dagprogramma voor de basisschoolkinderen met daarna ’s avonds een speciaal jongerenprogramma voor de begeleiders en vrijwilligers.

Dinsdagavond is er van 19.00 tot 20.30 uur een speciale avond voor de kinderen van groep 8 omdat ze de laatste keer als basisschoolkind mee kunnen doen en zich eventueel kunnen aanmelden als vrijwilliger voor volgend jaar na een jaar VO-onderwijs.

Naast het timmeren staan er nog allemaal andere leuke activiteiten voor de groepen op het programma zoals een speurtocht, knutselen, sporten, een kinderdisco, zwemmen in het zwemkasteel Nienoord. Vrijdags spelen de onderbouwkinderen in Jeugdpark Nienoord en krijgen de bovenbouw kinderen een verrassingsmiddag.

De laatste dag komt een officiële jury ’s morgens de gebouwde hutten inspecteren en beoordelen met een fotograaf erbij om de groepsfoto te maken, waarna de bouwsels worden afgebroken en ’s avonds in brand gestoken.

Vrijdagavond 26 augustus is de feestelijke afsluiting voor alle bewoners van Leek en omgeving van 19.00 tot 21.00 uur met een groot speelweekvuur van alle hutten onder toezicht van de plaatselijke brandweer. Er is een rad van avontuur, mega speelweekdisco in de tent en een gevonden voorwerpen tafel. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Vragen of meer informatie: www.speelweekleek.nl  of  Tim Huizenga mail: [email protected]

   
Back to top button