Burgemeester Hoekstra feliciteert echtpaar De Weerd-Staal met 60-jarig huwelijk

LEEK/ZEVENHUIZEN – Afgelopen dinsdag 10 januari is echtpaar De Weerd-Staal 60 jaar getrouwd en heeft Burgemeester Hoekstra hun na een grootse serenade van verschillende muziek korpsen gefeliciteerd en daarbij de originele trouwakte overhandigd met een mooie bos bloemen.

Geert de Weerd werd 17 februari 1933 in Pesse geboren als 8e kind van het gezin De Weerd, dat uiteindelijk 12 kinderen zou tellen. Na de LTS begon de heer De Weerd als machinebankwerker en werkte zich op als chef technische dienst bij verschillende bedrijven. Na het verhuizen van het laatste bedrijf is hij nog werkzaam geweest als conciërge op scholen in Boerakker en Oldekerk.

Janny (Jantje Maria) Staal werd 27 maart 1932 in Sebaldeburen geboren als jongste van het gezin Staal met nog 2 broers en 1 zus. Als jong meisje ging zij al werken bij diverse gezinnen in Groningen.

Tijdens het huwelijk, waar 3 kinderen werden geboren, was mevrouw De Weerd thuis voor de huishouding en de opvoeding van de kinderen. Toen de kinderen eenmaal wat groter waren, heeft ze nog jaren bij de HEMA gewerkt. De eerste jaren hebben zij in Sebaldeburen gewoond, waarna zij vertrokken naar Hoogkerk, daarna Hoogezand om uiteindelijk toch weer in het Westerkwartier terug te keren, waar ze nu al weer zo’n 44 jaar met veel plezier in Leek wonen. Ze kennen veel mensen van de muziek.

De heer De Weerd is nu nog dirigent van de Zeuv’m huuster bloaskapel, en mevrouw De Weerd mocht graag een balletje slaan met volley-, en stuitbal. Ze hebben inmiddels 2 schoonzoons, 6 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

   
Back to top button