Kennismaken met het voortgezet onderwijs tijdens open huis bij RSG de Borgen

LEEK – Leerlingen uit groep acht staan voor een spannende keuze; waar ga ik na de basisschool naar toe? Om de basisschoolleerlingen een goed beeld te geven van het voortgezet onderwijs organiseren de vestigingen van rsg de Borgen een open huis van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari 2017.

Het is best een spannende tijd en een hele zoektocht voor kinderen uit groep acht van de basisschool. Tijdens het open huis kunnen leerlingen en hun ouders/verzorgers zien hoe de school eruit ziet, wat het onderwijsaanbod is en wat de mogelijkheden zijn. Er wordt informatie gegeven over verschillende opleidingen, over de aanmelding, zorg en begeleiding. De school staat bol van verschillende activiteiten zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de lessen en van de activiteiten die bij rsg de Borgen georganiseerd worden. Leerlingen kunnen meedoen aan opdrachten, zelf proefjes doen en docenten vragen stellen. De docenten en huidige leerlingen laten graag zien dat naast de vakken ook veel andere leuke activiteiten en (internationale) projecten worden georganiseerd.

Brede scholengemeenschap
rsg de Borgen is een brede scholengemeenschap met vestigingen in Leek, Roden en Grootegast. De vestigingen zijn verschillend van grootte en hebben ieder een eigen karakter. Samen bieden de vestigingen gymnasium, atheneum, technasium, havo, vmbo (tl, gl, kb en bb) en praktijkonderwijs (plus schakelklas) aan. Daarnaast zijn er combinatieklassen vwo/havo, havo/tl en tl/havo voor leerlingen die nog niet zeker zijn van hun niveau. Met dit brede aanbod is er voor ieder kind een passende opleiding.

Open huis
Alle vestigingen van rsg de Borgen houden open huis. Leerlingen van groep 8, hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom op het open huis.

Ronerborg, Burchtlaan 1, Roden op maandag 23 januari van 18.30 tot 21.00 uur

Woldborg, Kersenlaan 16, Grootegast op dinsdag 24 januari van 18.30 tot 21.00 uur

Nijeborg, Waezenburglaan 51 en 51a, Leek op woensdag 25 januari van 18.30 tot 21.00 uur.

Esborg, Burchtlaan 2, Roden op donderdag 26 januari van 18.30 tot 21.00 uur

Lindenborg, Waezenburglaan 55, in Leek op vrijdag 27 januari van 16.00 tot 21.00 uur. Rondleidingen om 16.00 uur en 18.45 uur.

Meer informatie is te vinden op www.rsgdeborgen.nl

   
Back to top button