LEEK – Burgemeester Hoekstra heeft vanmiddag om 12.45 uur een (groeps)oorkonde uitgereikt aan de helden van klas 1L van rsg de Borgen, locatie Oldeborg.

Op maandag 23 januari 2017 hebben de negen leerlingen van klas 1L door hun kordate optreden geholpen bij het redden van een cliënt van De Zijlen, die met zijn rolstoel in een sloot was beland. Het ging om Dennis Bijzitter, Niels Bron, Ernst Hummel, Sven de Moor, Robin Slot, Stijn Tuinstra, Jarno van de Veen, Wesley Veninga en Azzam Al Zohbi. De leerlingen alarmeerden medewerkers van De Zijlen, stonden op de uitkijk om de hulpdiensten de weg te wijzen en haalden ze dekens om Jan te kunnen verwarmen toen het slachtoffer uit de sloot was gehaald.

Hun heldendaad was voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen reden om hen te bekronen met een groepsoorkonde. Één leerling was eerder vandaag helaas ziek naar huis gegaan maar krijgt later alsnog zijn beloning uitgereikt.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl