Spannende selectie dag “Miss Noord”

NOORD NEDERLAND – De Selectie dag van de “Miss Noord Nederland” verkiezing was, afgelopen zaterdag (24 juni), een groot succes! Prachtige meiden, uit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland, hebben zich, in twee afzonderlijke rondes, gepresteerd aan onze vijf koppige jury.

Om 10:00 uur gingen de deuren open van de Peizer Hopbel in Peize, dit jaar de locatie van de selectie dag. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste dames, over de blauwe loper, binnen kwamen. De meesten vergezeld door familie en vrienden die, over het algemeen nog zenuwachtiger waren dan de kandidaten zelf. Tot 11:00 uur was er de tijd om de “puntjes op de i” te zetten, want toen begon de voorstelronde. Eén voor één kregen ze de kans om de jury te overtuigen van hun uitzonderlijke en unieke schoonheid en kwaliteiten. Na deze eerste ronde volgde er een korte pauze waarin alles in gereedheid werd gebracht voor de groepsfoto en de tweede ronde, de dansronde.

Voor de dansronde verplaatste het hele gezelschap zich naar de grote zaal van Cafe Boonstra, aan de overkant van de straat. Hier kregen alle kandidaten een dansworkshop van Miss Noord ’s eigen dans expert en jurylid: Patricia Filgueira! Zij had een korte, maar pittige choreo voorbereid, die de dames zich eigen moesten maken. Tijdens de dansronde kregen de juryleden nogmaals de kans, om alle kandidaten goed te kunnen beoordelen. Vanwege het zeer hoge niveau was het voor de jury niet makkelijk om een keuze te maken. Na lang en soms heftig beraad zijn ze tot een definitieve selectie gekomen.

Uiteindelijk zijn er 14 finalisten, voor de finale van de “Miss Noord Nederland” verkiezing, geselecteerd. Zij werden, na de bekendmaking, gelijk ontvangen in de studio van Alfred Oosterman Fotografie . Hier werden alle officiële foto’s geschoten voor de finale van “Miss Noord”.

Deze zal worden gehouden op vrijdagavond 22 september op het Jaarbeursterrein in Roden.

De organisatie feliciteert de 14 finalisten met dit prachtige resultaat en bedankt “De Peizer Hopbel” “Café Boonstra” en “Alfred Oosterman” voor de gastvrijheid! Tot 22 september!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de 14 finalisten van de “Miss Noord Nederland” verkiezing of wilt u meer informatie? Kijk dan snel op onze vernieuwde website: www.MissNoord.nl

Op onze website zullen de finalisten zich in de loop van de week voorstellen aan het publiek.

Foto’s: Alfred Oosterman & Koen Prins

   
Back to top button