Leekster atleten behalen mooie resultaten tijdens de Nelli Cooman Games

STADSKANAAL/LEEK – De Nelli Cooman Games, vernoemd naar de tweevoudig wereldkampioene en meervoudig Europees kampioene op de sprint, is één van de grootste Noordelijke atletiekwedstrijden voor C- en D-junioren. Tijdens deze wedstrijd die gehouden werd op zaterdag 24 juni j.l. in Stadskanaal, hebben de vier Leekster atleten van Groningen Atletiek weer prachtige resultaten behaald.

Lianne Huisjes deed mee aan de 80 meter sprint en liet zien dat ze in een uitstekende vorm bleek te zijn. In de series zette ze de snelste tijd neer van 10,26 seconden. In de finale zette zij een tijd neer van 10,32 seconden wat haar een mooie tweede plaats opleverde. Met haar serie tijd van 10,26 plaatst Lianne zich als 3e op de Nationale ranglijsten.

Danique Huisjes deed mee aan 60 meter sprint en zette een tijd neer van 8,67 seconden. Hiermee verbeterde ze niet alleen haar persoonlijke record, maar wist ze zich ook te plaatsen voor de finale, waarin ze uiteindelijk vijfde werd. Bij het verspringen wist Danique met een mooie laatste sprong de bronzen medaille in de wacht te slepen.

Tiba Miran deed mee aan haar favoriete onderdeel de 600m. Ook zij bleek in een uitstekende vorm te zijn. Ze wist de race winnend af te sluiten in een fors nieuwe persoonlijke record van 1.40,17. Waarmee zij niet alleen de gouden medaille wist te behalen, maar zichzelf ook op de 1e plek wist te plaatsen in de Nationale ranglijsten.

Danique en Tiba deden ook nog mee aan de estafette bij de meisjes junioren C, waar Lianne ook deel van uit maakte, en behaalden hier een gouden medaille. Een knappe prestatie voor twee meisjes die nog junioren D zijn.

Kosheen Miran deed mee aan de 100 meter sprint en verbeterde in de serie zijn persoonlijke record in 11.45 seconden, waarmee hij zich wist te plaatsen voor de finale. In de finale verbeterde hij weer zijn persoonlijke record in 11.30 seconden. Hiermee wist hij zichzelf te plaatsen op de 4e plek in de Nationale ranglijsten en op de 16e plek in de Allertijden ranglijst. Tijdens het verspringen sprong hij met de hoognodige tegen wind een afstand van 6.12 meter, waarmee hij eerste werd in de wedstrijd en zichzelf op de 4e plek wist op te werken in de Nationale ranglijsten. Alsof zijn dag nog niet goed genoeg was geweest, ontving hij ook nog de “Bronzen Nelli” voor zijn uitmuntende prestaties.

Al met al een top dag voor de Leekster atleten.