Herfststorm richt meerdere schades aan de in gemeente

LEEK – De herfststorm die sinds donderdagmorgen over het land trekt heeft ook in de gemeente Leek voor meerdere schades gezorgd.

De brandweer van Leek kreeg vanmorgen rond half twaalf diverse meldingen binnen van omgewaaide bomen. Met prio 1 werd naar de Carolieweg in Zevenhuizen gereden, aangezien een omgewaaide boom een gasleiding kapot had getrokken. Op de Richterenlaan in Leek was een boom op een aanbouw van een woning gevallen, de bewoner was er net onderdoor gelopen en hoorde de boom achter zich vallen. De Oldebertweg in Tolbert was enige tijd gestremd voor alle verkeer door een omgewaaide bomen, met 3 kettingzagen ging de brandweer de boom te lijf, de weg is na ca. 3 kwartier weer vrijgegeven.

Overige foto’s zijn gemaakt op de Roomsterweg en Oostindie in Leek. Zowel de brandweer, gemeente Leek, De Zijlen en boomzagerij Sikko Polling zullen nog wel enkele uren bezig zijn om al omgewaaide bomen en afgevallen takken te verwijderen. De melkdkamer verzoekt men alleen 112 te bellen in geval van nood. Voor overzige zaken kunt u contact opnemen met de gemeente.

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl & Ingezonden: Michael, Gerard en Ruud

   
Back to top button