OWK 1 reist af naar Zaandam voor wedstrijd tegen hekkensluiter ZKV

ZAANDAM/OOSTWOLD – Op zondag 8 oktober stond voor OWK 1 de wedstrijd tegen hekkensluiter ZKV op het programma. Er werd afgereisd naar Zaandam in de wetenschap dat er vandaag een gat van 6 punten geslagen kon worden met plek 8.

Coach Patrick Aalders hamerde er in de voorbespreking op dat er als team hard gewerkt moest worden vandaag, want hoewel ZKV nog geen enkele wedstrijd wist te winnen werd er nooit dik verloren. In het begin van de wedstrijd was het qua score een gelijk opgaande strijd.  Het viel hierbij wel vanaf minuut 1 op dat aan ZKV kant drie heren ondanks goede druk van de OWK heren erg scherp waren in de afronding vandaag. Op een stand van 7-7 wist ZKV voor het eerst een gat naar 2 doelpunten verschil te slaan. Vanaf dat moment moest de Cinx formatie in de achtervolging, een beeld dat eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer veranderde.

De ploeg uit Oostwold bleef echter goed doorgaan de 1e helft en kon het gat minimaal houden door met name een met scherp schietende Annelies Schuitema die profiteerde van de vele ruimte die ze kreeg.  Er werd gerust op een stand van 16-13. Na rust is het OWK die meer grip lijkt te krijgen op de wedstrijd en het kruipt dan ook langzaam dichterbij om na 10 minuten spelen langszij te komen op 20-20. Het momentum lijkt dan bij de roodhemden te liggen maar het zijn d e ZKV heren die direct het antwoord hebben en met twee aanvallen 22-20 op het scorebord zetten. Het verzet van OWK is vanaf dat moment gebroken en het ziet ZKV de wedstrijd uitspelen waarbij alles aan Zaanse kant lijkt te lukken.

OWK weet in het resterende deel nog slechts 4 goals te maken waar de thuisploeg de 30 weet te halen en met 30-24 als terechte winnaar van het veld gaat. Volgende week zal in Oostwold op zaterdagavond de laatste wedstrijd van dit eerste veldgedeelte gespeeld worden tegen de Wâlden, een ploeg die net als OWK op 4 punten uit 6 wedstrijden staat. Alle steun is dus welkom tijdens deze wedstrijd.