Rodenburg heeft moeite met de warmte tegen SIOS

WOLVEGA/LEEK – Dit weekend reisde de Rodenburg selectie af naar Wolvega om het daar op te nemen tegen SIOS. Eerst namen de tweede teams het tegen elkaar op. Rodenburg 2 was beduidend sterker dan SIOS 2 en wist dan ook een ruime overwinning te boeken, de eindstand was 11-22.

Aansluitend namen de hoofdmachten het tegen elkaar op. Voor SIOS een wedstrijd waarin de punten belangrijk waren tegen degradatie. Daarentegen stond er voor Rodenburg niet zoveel meer op het spel. Met nog een hele kleine kans om kampioen te worden was het vooral de sportieve plicht en de overwinning waarvoor gestreden werd.

Het was direct van af het begin duidelijk dat SIOS streed voor wat zij waard was. Ondanks de hitte werd er door SIOS hard gewerkt en gingen zij de duels stevig aan, soms misschien zelfs wel over het randje. Desondanks wist Rodenburg met meer kwaliteit een gelijkwaardige eerste helft op de mat te leggen. Richting het einde van de eerste helft namen zij zelfs het initiatief en zo werd er een met een 7-10 voorsprong voor Rodenburg gerust. Duidelijk was dat, ondanks de voorsprong, Rodenburg de tweede helft meer energie in de wedstrijd moest investeren.

De tweede helft begon Rodenburg voortvarend en nam meer afstand van SIOS door twee schoten van afstand. Helaas brak er toen een periode aan waarin Rodenburg niet tot scoren kwam. Deels zakte het tempo, maar ook het geluk had Rodenburg in deze fase niet mee. SIOS wisselde een heleboel spelers (uiteindelijk eindigden ze met 1 basisspeelster) en dat had resultaat. Of het nu de kwaliteit van die spelers waren of dat zij frisser waren dan de Rodenburgers, aangezien de wissels van SIOS die middag nog geen inspanningen hadden geleverd is moeilijk te zeggen. SIOS liep uit naar een 17-13 voorsprong, Rodenburg kon nog eenmaal tegen scoren maar SIOS nam het snel over. Bij Rodenburg geloofden ze het wel en SIOS bleef doorspelen om de overwinning veilig te spelen. Uiteindelijk won SIOS enigszins geflatteerd met 22-14, tot grote vreugde van SIOS aanhang.

Door deze uitslag is OKO kampioen geworden, ondanks hun eigen nederlaag tegen Kinea. Onderin de competitie is het nog spannend wie er samen met Vitesse zal degraderen. Daar hoeft Rodenburg zich geen zorgen over te maken. Met een gedeelde tweede plaats staan zij bovenin de competitie. Volgende week, in de laatste competitieronde, ontvangen zij Club Brothers uit Groningen die ook nog de punten nodig heeft in strijd tegen degradatie. De Rodenburgers zullen dan beter in vorm moeten zijn om dit sterke seizoen waardig af te sluiten.