Multifunctioneel Centrum Tolbert officieel geopend door burgemeester Ard van der Tuuk

Tolbert – Vandaag, op zaterdag 9 juli, heeft De Zijlen de deuren officieel geopend van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in de wijk Sintmaheerdt in Tolbert.

Tijdens een feestelijke opening heeft burgemeester Ard van der Tuuk, Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling en Eric Zwennis, bestuurder van De Zijlen, samen met een buurtbewoner van Sintmaheerdt en een cliënt van De Zijlen de naam van het gebouw onthuld en daarmee hebben zij ook het startsein gegeven voor de feestelijke activiteiten die gedurende de hele dag op het terrein worden georganiseerd.

Dagbesteding en medische dienst
Het gloednieuwe MFC staat op een centrale plek, midden in de wijk. Van Wijnen Projectontwikkeling heeft in nauwe samenwerking met De Zijlen het zorginstellingsterrein van het voormalige Sintmapark getransformeerd naar een inclusieve woonwijk met nieuwe zorgwoningen, instellingsaccommodaties en marktwoningen. Het MFC biedt naast dagbesteding voor cliënten van De Zijlen en een café voor de wijk, ook een nieuw onderkomen aan de medische dienst van De Zijlen.

Breed inzetbaar
Het opzetten van een gezamenlijk MFC door De Zijlen heeft als belangrijk doel ontmoetingen te stimuleren tussen wijk/dorpsbewoners en cliënten die door De Zijlen ondersteund worden. Over en weer kunnen cliënten en bewoners bij elkaars activiteiten betrokken worden die in het MFC kunnen worden georganiseerd. Feesten en partijen, maar ook voor het verenigingsleven van de gemeente is er ruimte in het gebouw.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

   
Back to top button