HFC’15 verrassende winnaar van het 30e Leekster Voetbalgala

LEEK – HFC’15 heeft voor de eerste keer in de historie het Leekster Voetbalgala gewonnen. De zaterdagtak van de jonge fusieclub versloeg in de finale favoriet VEV’67. De beslissing viel na penalty’s.
De Hoogkerkers wonnen in de kwartfinale verassend van die andere titelkandidaat, FC Grootegast: 3-2. Vervolgens werd DIO Oosterwolde verslagen: 3-0. VEV’67 versloeg Boerakker(2-1) en won in de halve finale van het lastige VAKO: 2-0. De Leeksters kregen in de eindstrijd veel kansen, maar zagen de keeper van HFC, Stefan Meerveld, steeds in de weg. Het duel leek in een 1-0 zege voor VEV te eindigen. Een domme keepersactie van Klaas Kleiker, die na een mislukte solopoging geel kreeg voor het weggooien van de bal, werd de geel-zwarte ploeg, fataal. In de man-meer situatie profiteerde HFC’15: 1-1. In de penaltyreeks stopte Meerveld de eerste strafschop van VEV en schoot Marwin van Wijk hoog over, waardoor HFC niet meer hoefde en de eindzege naar Hoogkerk ging.

De B-finale werd gewonnen door het zondagteam van TLC, dat in de finale SV Haulerwijk de baas was: 3-1. Nieuw-Roden won de eerste damesfinale. In de eindstrijd waren de Noordenvelders  te sterk voor JV Oostenburg: 3-0.  Nieuw-Roden kreeg de eerste Roel Klazinga-trofee.  Als eerbetoon voor de overleden Klazinga gaf het publiek een langdurig applaus. De Gala-avond, die sportief verliep, zonder incidenten, werd bezocht door 2000 toeschouwers.

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button