Vliegende start voor VEV’67 in nacompetitie

De voorbereiding:

Nadat vorige week rechtstreekse degradatie was voorkomen maar er nog wel gestreden moet worden voor lijfsbehoud stond er de eerste van hopelijk nog vier wedstrijden op het programma. Tegenstander in deze eerste dubbele confrontatie is Drenthina uit Emmen, dat uitkomt in de tweede klasse en dus strijd om promotie. Voor de gasten dus veel te winnen en voor VEV’67 alles te verliezen. Van de thuisploeg mag verwacht worden dat het meer voetballend vermogen heeft daar waar Drenthina er waarschijnlijk een dosis strijd in zal gooien. Gezien het belang van de wedstrijd was er een arbitraal trio dat wist te vertellen dat volgend jaar in de eerste klasse er altijd een arbitraal trio aanwezig zal zijn. Dat dit de neutraliteit ten goede komt moge duidelijk zijn. De B1 dat de nacompetitie had weten te behalen slaagde er eerder op de dag niet in om de volgende ronde van die nacompetitie te behalen. Van CVVO werd tweemaal verloren waardoor het seizoen van de B1 erop zit. Nadat de warming-up gedaan werd en het nog geniepig regende wat het veld glad maakte mochten de volgende spelers zich klaar maken om er voor te zorgen dat VEV’67 zich een goede uitgangspositie zou weten te verschaffen voor de return.

Bert Jan Vos ( GK ), Jan Herman Teeninga ( C ), Lars Jellinek, Ton Baan, Aldert Luistra, Wessel van der Galien, Koert Thalen, Vincent de Koning, Alexander Goos, Gerhard van den Berg, Jeffrey Visser, Enrico Wardenier, Jacob Tjoelker, Marco Soeten, Robin Elderman, Rense Dijk, Ivo de Groot ( GK )

De wedstrijd:

In het begin van de wedstrijd oogde VEV’67 nerveus wat zich uitte in een slordige passing en zat de thuisploeg niet kort in de dekking. Hierdoor kon Drenthina voor het eerste gevaar zorgen via een voorzet die door iedereen werd gemist. In de 11de minuut was er dan ineens de voorsprong voor VEV’67 via een goal die eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Nu eens geen regen maar een doelpunt dat naar beneden kwam van boven. Alexander Goos gaf de bal mee aan Jeffrey Visser die de bal voorgaf maar bij de eerste paal gemist werd door Gerhard van den Berg. De verdediger schrok hier zo van dat hij pardoes de bal in zijn eigen goal kopte achter zijn eigen doelman voor de 1-0. Niet veel later had Jeffrey opnieuw een voorzet in huis waarbij de bal over werd gegleden door Vincent de Koning. Na 16 minuten stond bijna de gelijkmaker op het scorebord. Een slim balletje op de spits die Jan Herman Teeninga te snel af was gaf de spits een opgelegde kans. Het schot van de targetman was prima maar met een evenzo goede redding in de rechterhoek wist Bert Jan Vos zijn doel schoon te houden. Toch zou de gelijkmaker er komen. Na een aanval over de linker kant werd de bal hard en strak diagonaal voorgegeven. Er leek niet zoveel aan de hand maar de verdediging verzuimde de bal weg te schieten waardoor de bal bij de tweede paal binnen kon worden geschoten. Dit doelpunt mocht de verdediging zich toch wel aanrekenen.

In de 25ste minuut was er bijna de vernieuwde voorsprong voor de gastheren. In de tegenstoot gaf Koert Thalen de bal mee aan Vincent die door kon lopen richting het doel maar zijn inzet gesmoord zag worden ten koste van een hoekschop. Net voor het halve uur viel dan toch de 2-1. De attente Jeffrey pikte een te zachte inspeelbal op en ging alleen op de keeper af. De nu niet zelfzuchtige spits legde de bal af op Gerhard die er beter voor stond en de bal in het lege doel kon glijden voor de 2-1. Na deze goal viel vijf minuten later bijna de 3-1. Koert gaf de bal in de loop mee aan Aldert Luinstra die het leder strak voorgaf  op Jeffrey. De inzet van dichtbij was recht op de keeper af die zodoende het onheil kon keren. Drenthina beet na 39 minuten van zich maar zag een kopbal naast gaan. Vlak voor de thee had Gerhard bijna succes maar zijn schot vanuit de draai ging rakelings naast het doel. Vanaf de bank leek de bal er in te vliegen maar dat was dus slechts schijn. Drenthina dacht met een 2-1 stand de kleedkamer op te kunnen zoeken maar kwam bedrogen uit. In de 47ste minuut legde Jeffrey, die een vrije bal mocht nemen, de bal panklaar op het hoofd van Ton Baan die dit kadootje uitpakte en in blessuretijd de 3-1 aantekende. Een psychologisch gunstig moment want meteen daarna klonk het rustsignaal.

In de rust stonden de koppies niet meer zo strak als voor de wedstrijd want het zag er gunstig uit voor VEV’67. Na nog wat laatste tactische tips en het inbrengen van Robin Elderman voor Ton Baan werd er op de deur geklopt ten teken dat de tweede helft op punt van beginnen stond. De eerste 10 minuten gebeurde er niets behalve een rollertje van Vincent die gemakkelijk opgeraapt kon worden. Na een dik uur spelen was er een kans voor Drenthina waarbij de speler de bal met de hand leek mee te nemen. Er werd echter niet gefloten maar tot een kans kwam het niet want de goed oplettende goalie van VEV’67 griste de bal voor de voeten van de Drenthina speler weg. In de 70ste minuut mocht VEV’67 een vrije bal nemen na een overtreding op Jeffrey. De bal lag gunstig voor een rechtsbenige speler zodat Jan Herman Teeninga de bal voor zich opeiste. De vrije bal had genoeg snelheid maar was iets te hoog zodat de doelman niet in actie hoefde te komen. Even later kon Bert Jan opgelucht ademhalen toen hij een vlammend schot van Drenthina naast zag gaan. In de 73ste minuut gaf Gerhard de bal mee aan Vincent die goed voor zijn bewaker langs sneed en zich zodoende vanaf links een vrije kans verschafte. De inzet met de rechtervoet werd nog getoucheerd door de goalie maar die kon een vierde treffer niet voorkomen. Nadat Vincent uitgejuicht was kon hij gelijk de bank opzoeken want hij mocht het veld verlaten en werd Rense Dijk binnen de lijnen gebracht. Nadat een schot van Drenthina nog over was gegaan sloeg voor Wessel van der Galien het noodlot toe. In de 78ste minuut kreeg hij namelijk een tweede gele kaart na een vermeende overtreding.

Op advies van de lijnsman gaf de arbiter de tweede gele prent die ook voor Wessel een rode kaart betekent. Ongeloof was er niet alleen bij de verdediger maar ook bij alles en iedereen die VEV’67 een warm hart toedracht. Met nog een kwartier te gaan moest nu de voorsprong geconsolideerd worden zodat Jacob Tjoelker binnen de lijnen werd gebracht voor Jeffrey. Een middenvelder voor een aanvaller om het middenveld en de verdediging te ondersteunen. Drie minuten voor het verstrijken van de tijd dacht Drenthina op 4-2 te komen. Vanuit de kluts belandde bal voor de voeten van een Drenthina speler die van dichtbij een niet te missen kans kreeg. De inzet was goed maar met een fabelachtige reflex en een uitstekende redding wist Bert Jan een doelpunt te voorkomen die overigens niet geteld zou hebben want de vlag was de lucht in ten teken dat de speler buitenspel stond. Niet veel later stond de goalie weer paraat want opnieuw wist hij met een redding in de rechter benedenhoek een goal te voorkomen. Hierna was de dadendrang van Drenthina wel gedaan en speelde VEV’67 het duel uit zodat met een 4-1 stand het duel naar het land der fabelen werd gefloten.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal waren de spelers opgetogen over het goede resultaat en uitgangspositie voor de wedstrijd van volgende week. In de kleedkamer heerste grote hilariteit want Gerhard miste zijn spullen. De vleugelspeler die een vrijgezellenfeestje had zag alleen nog een leuk zwart wit pakje voor hem hangen waarin hij zich moest weten te hijsen. Het kostuum was van de maat “one size fits all” waardoor Gerhard er zeer charmant uitzag en zich naar zijn feestgangers wist te haasten. Hierna werd de wedstrijd geanalyseerd en iedereen was van mening dat de uitslag meer dan terecht was. Drenthina had zeker de eerste twee goals gemakkelijk weggegeven. LTC dat ook degradatie via de nacompetitie wil voorkomen staat er veel minder florissant voor want het verloor zijn wedstrijd thuis met 4-1. Zoals gezegd staat volgende week de return tegen Drenthina op het programma. Ondanks de goede uitgangspositie kunnen we ook nu alle steun weer gebruiken waardoor ik alle supporters weer oproep om VEV’67 luidkeels aan te moedigen en de reis naar het prachtige Emmen te aanvaarden. Voor het zover is roep ik maar weer de woorden,