CBS de Regenboog plaatst zwerfboekenkast; de kast heeft een mooi plekje aan het hek van de school gekregen

Tolbert – Op donderdag 8 juni heeft CBS de Regenboog in Tolbert een zwerfboekenkast geplaatst aan het hek van de school.

De zwerfboekenkast is niet alleen bedoeld voor de leerlingen van de school, maar ook voor ouders en inwoners van de wijk. De zwerfboekenkast is bedoeld om de leesmotivatie te vergroten. Er kunnen boeken uit de kast gepakt worden om thuis of op school te lezen. De bedoeling van een zwerfboekenkast is dat er dan natuurlijk wel een boek voor in de plaats komt. De zwerfboekenkast werd onthuld door de leerlingenraad en de practical skills klas van de school. Een bewoonster tegenover de school en juf Charissa, tot april de juf van de practical skills klas, hebben het idee geïnitieerd om een zwerfboekenkast bij de school te plaatsen. De leerlingenraad heeft tijdens een vergadering met de directie dit idee besproken en bepaald dat het een mooi project zou zijn voor de leerlingen van de practical skills klas die elke donderdagmiddag aan verschillende projecten werken.

Hard gewerkt
Er is hard gewerkt om de zwerfboekenkast in elkaar te zetten. Afmetingen maken, hout zagen, timmeren en verven zijn bezigheden van de leerlingen geweest. In de afgelopen week heeft een ouder van de school samen met de conciërge de laatste aanpassingen gedaan en zij hebben de zwerfboekenkast geplaatst aan het hek van de school. In het bijzijn van alle leerlingen van de school is de zwerfboekenkast op donderdag 8 juni geopend en zijn de eerste De leerlingen van de school hopen dat de zwerfboekenkast met zorg gebruikt zal worden en dat het lezen in de wijk op deze manier gestimuleerd wordt.

   
Back to top button