Juf Aly van der Wal verlaat de Regenboog

LEEK – Woensdag jl. heeft juf Aly van der Wal afscheid genomen van het onderwijs en van basisschool de Regenboog in Tolbert. Na 34 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, mag ze nu gaan genieten van haar pensioen.

Juf Aly is begonnen in 1971 als hoofdleidster in Opeinde Nijega. Nadat ze was getrouwd en kinderen heeft gekregen, is ze in 1985 als juf op de Regenboog komen werken.

Ruim 31 jaar heeft ze daar allerlei groepen gedraaid, van groep 1 t/m 8 en veel activiteiten georganiseerd. Op de vraag wat haar inspireert in het onderwijs zegt juf Aly: “Kinderen kunnen zo positief verrassend zijn. En als dat eens niet zo is, dan is het de uitdaging om samen met het kind op zoek te gaan naar de sleutel waardoor het kind weer open staat voor het onderwijs en dus weer tot leren komt.” Aly haar hart ligt dan ook bij de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind. Jarenlang heeft ze zich hiervoor ingezet in de school, de “Seojuf” en vele gesprekken gevoerd met de kinderen die soms even niet zo lekker in hun vel zaten.

Op haar laatste werkdag is ze van huis opgehaald door haar klas en mocht ze door een erehaag van kinderen en over de rode loper de school ingaan. Daarna volgde er een feestelijk programma met als afsluiting een receptie met kinderen en ouders.

Juf Aly kijkt heel tevreden terug op haar werkzame periode in het onderwijs en gaat met veel bagage en rijke ervaringen een nieuwe periode tegemoet!

   
Back to top button