Rodenburg realiseert veel winst dit seizoen

LEEK – In de laatste competitiewedstrijd voor Rodenburg stond nog de thuiswedstrijd tegen SIOS op het programma. Voor zowel Rodenburg als SIOS stond er niets meer op het spel en kon er vrijuit worden gespeeld.

In de wedstrijd was af en toe ook te zien dat er niets meer op het spel stond. De scherpte ontbrak in de afronding waardoor SIOS direct een 0-2 voorsprong nam. Rodenburg herstelde zich hier langzaam van, maar had nog steeds veel moeite met het afronden van de kansen. SIOS deed weinig moeite om het scoren te voorkomen, maar Rodenburg verzuimde om dit af te straffen. Desondanks kwam Rodenburg terug tot 4-5. Hierna liep SIOS weer uit en werd de ruststand 8-12.

De boodschap voor de tweede helft was vooral om scherper te zijn in de afronding en af en toe schoten uit te stellen. Beide punten bleven de 2e helft nog wat achter en met een aantal afketsende schoten zat het ook niet mee. Met een spelbeeld waar het verschil van de eerste helft bleef eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 17-22.

Aansluitende speelde Rodenburg 2 tegen SIOS 2 voor het kampioenschap. Het was een echte kampioenswedstrijd die tot de laatste seconden spannend bleef. Helaas had ook Rodenburg 2 af en toe moeite om hun gecreëerde kansen te verzilveren. Met één doelpunt achterstand ging Rodenburg 2 de rust in. Ze probeerden het initiatief over te nemen, maar richting het einde van de wedstrijd was het SIOS 2 die steeds de voorsprong nam. Uiteindelijk wist Rodenburg vlak voor tijd gelijk te komen, maar helaas duurde de wedstrijd net te kort. De eindstand was 18-18. Door een punt in mindering bij Rodenburg 2 werd SIOS 2 kampioen, ondanks dat promoveerde het 2e wel door bij de beste nummers 2 te eindigen.

Deze mooie zonnige dag werd afgesloten met een barbecue voor de gehele selectie. Een mooi seizoen waarin stappen zijn gemaakt kwam hiermee ten einde. Volgend seizoen hoopt Rodenburg deze lijn door te zetten.