Yvette Aijal Nederlands kampioen G-bowlen bij de dames

ALMERE/LEEK – Yvette Aijal werd in Almere Nederlands kampioen G-bowlen bij de dames 3e klasse en om het feest compleet te maken legde Atje de Boer beslag op de tweede plaats. Bij de heren was er een finaleplaats voor Richard Winter, maar die viel in de finale buiten de prijzen.

Op zondag 31 mei zijn voor het tweede opeenvolgende jaar de nationale kampioenschappen bowlen door de NBF georganiseerd in het grote bowlingcentrum in Almere, waar op 24 banen werd gespeeld. Veel vrijwilligers van de NBF en de lokale bowlingvereniging zorgden er voor dat het toernooi vlekkeloos verliep. Zowel bij de heren als de dames werd er in 3 klassen gespeeld op basis van de gemiddelden, die in de eigen competitie waren gegooid.

Met twee busjes van de Zijlen en Thomashuis ging het hele gezelschap om 9.30 op pad. Na aankomst in Almere kon direct aangeschoven worden voor de lunch, waarna iedereen een kwartier kon ingooien om aan de baan te wennen.

Bij de heren in de 2e klasse startte Erik Ausma heel sterk met een game van 110, maar daarna gooide hij iets minder. Hij eindigde met een gemiddelde van 93 nog wel boven zijn competitiegemiddelde van 90. René de Jong gooide voor zijn doen wat minder hoge games in de eerste twee ronden, maar eindigde met een fraaie 138 op een gemiddelde van 104. Hij hoopte daarmee nog een finaleplaats te bereiken, maar zijn score bracht hem uiteindelijk op een 22e plaats. Erik Ausma eindigde als 31e .

Bij de heren in de 3e klasse begon Anton de Jong zwak, maar hij verbeterde zich elke game. Toch eindigde hij met een gemiddelde van 78 onder zijn competitiegemiddelde en viel hij net buiten de finaleplaatsen. Richard Winter deed het voor zijn doen uitstekend en gooide een prima voorronde met een gemiddelde van 89, waarmee hij zich als 5e voor de finale plaatste. In de finale liep het echter een stuk minder, waardoor hij buiten de podiumplaatsen viel. Toch blijft het een knappe prestatie!

De dames van het Thomashuis en de Zijlen speelden in de 3e klasse van de dames. Tineke van de Lageweg, die vorig jaar nog de finale haalde, redde het nu niet en werd 10e. Yvette Aijal en Atje de Boer daarentegen plaatsten zich als 1e en 2e na de voorronde. Vooral de laatste sterke game van Atje (129) gaf de doorslag. Heel opvallend dat Atje de Boer zich net als vorig jaar voor de finale plaatste, terwijl ze in de eigen competitie soms geen deuk in een pakje boter kan gooien. Blijkbaar werd zo’n groot toernooi als doping voor haar en weet ze dan haar beste prestaties neer te zetten.

In de finale begonnen Yvette en Atje niet overtuigend, maar in de tweede game haalden ze alles uit de kast, waarbij Atje de Boer een fraaie game van 111 gooide en Yvette Aijal zelfs een game van 150 liet noteren! Het enthousiasme van Yvette was groot, toen ze voor de prijsuitreiking naar voren werd geroepen en met een brede glimlach de beker en de bloemen in ontvangst nam. Ook Atje de Boer kreeg een fraaie beker en bloemen.

Na het winnen van de beker in de clubcompetitie is dit voor Yvette Aijal de tweede grote prijs, die ze dit jaar weet te winnen.

Zo kunnen het Thomashuis en de Zijlen weer terugzien op een zeer geslaagd Nederlands kampioenschap G-bowlen. Zeker als gekeken wordt naar de prestaties van de Strike Stars uit Groningen, die in de onderlinge toernooien duidelijk de sterksten zijn, maar in Almere geen enkele finaleplaats wisten te halen. Dat geeft de 3 finaleplaatsen en de behaalde prijzen extra glans!

Voor de uitslagen die de onderstaande foto.